Απόψεις Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ: Πόσο εύκολα ξεχνάμε; Ή μήπως μας βολεύει αυτό; / γράφει ο Τεύκρος

——

γράφει ο Τεύκρος

Έκανε εντύπωση το πλήθος των ψηφοφόρων και οι ουρές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη Προέδρου στο νέο ΠΑΣΟΚ πρώην ΚΙΝΑΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ.

Και δεν άλλαξε το κόμμα χάριν γούστου το όνομα, αλλά  λόγω της εκλογικής του συντριβής από την ψήφιση του 1ου μνημονίου, έχοντας τότε απέναντί του σύσσωμη την αντιπολίτευση. Κι ας μην ξεχνάμε τα γιαούρτια και τα γιουχαΐσματα που εισέπρατταν  τότε οι βουλευτές του στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ δεν έμεινε μόνο. Οι αφορισμοί των κομμάτων που ήρθαν μετέπειτα στην κυβέρνηση κράτησαν μέχρι να πάρουν το κυβερνητικό χρίσμα, εξαπατώντας και αυτά τους ψηφοφόρους τους, αναβαθμιζόμενα στο ρόλο του… σωτήρα!

Τώρα τα κυβερνητικά κόμματα έχουν όλα τις ίδιες αμαρτίες. Τρία μνημόνια, εκτίναξη Δημόσιου Χρέους, εξαΰλωση της Δημόσιας Περιουσίας, εξαθλίωση και φτωχοποίηση  μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, πλούτος με ουρά για λίγους και εκλεκτούς!

Καιρός λοιπόν να βγάλουμε το φερετζέ και να γίνουμε πάλι ΠΑΣΟΚ!  Μπορεί το κόμμα του 44%  να είναι κάτω από τη… βάση του 10 εκλογικά,  όμως είναι βέβαιο, λόγω αδιεξόδου και πάλι, ότι έχει να παίξει από τις επόμενες εκλογές ρυθμιστικό ρόλο μετεκλογικής τσόντας.

Κι όμως, αυτό φάνηκε αρκετό για πάνω από δύο εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους να εμφανιστούν στις εκλογικές κάλπες του κόμματος δίνοντας παρών και φωνάζοντας “εδώ είμαστε”, προσδοκώντας μερίδιο από την «κουτσή» μελλοντική εξουσία του,  χωρίς προφανώς  να έχουν την αφέλεια ότι το νέο ΠΑΣΟΚ θα περιορίσει το ρυθμό της κατρακύλας, για την οποία έχει βασική ευθύνη.

Ίσως, όμως, θέλουν να αγνοούν ότι το Δημόσιο πλέον έχει εξαϋλωθεί και ότι τα ρουσφέτια των κυβερνητικών περιορίζονται στα… ανεξέλεγκτα  σούπερ μάρκετ  ή το πολύ σε κανένα σταθμό διοδίων μέχρι και αυτά στο σύνολό τους  να γίνουν ηλεκτρονικά. Και δε μιλάμε για μικρή μερίδα στελεχών. Γι’ αυτούς υπάρχουν πάντα θέσεις και μάλιστα πλουσιοπάροχες, ανεξαρτήτως κόμματος εξουσίας.

Οι μεγάλοι… «προστάτες» μας καθόλου δεν ανησυχούν  από την όποια μετάγγιση  ψηφοφόρων, αρκεί  αυτοί να καταθέτουν την ψήφο τους, τη δύναμή τους, στα κόμματα της υποτέλειας.  Το ίδιο αδιάφορο τούς είναι  και το ποιος θα είναι σήμερα ο νικητής.

Όσο γι’ αυτούς που συνωστίζονται στις ουρές για ένα αυριανό βόλεμα, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία!

Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας