Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν τη νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου

——

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας  καταγγέλλει σε όλο το λαό του Νομού μας, την αποτρόπαια και καταδικαστέα επίθεση που δέχθηκε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας  Διονύσης Χατζής από τα υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου που τώρα έβαλαν το προσωπείο της «συνταγματικής αστυνομίας». Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων ως αναγκαίων μέσων για της προστασία από την πανδημία είναι το μέσο για να περάσουν τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και σκοταδισμό.

Εκμεταλλεύονται την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης  καθώς και τις παλινωδίες της κυβέρνησης της Ν.Δ σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας η οποία θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και δεν ακούει τους επιστήμονες. Για αυτό και οι ευθύνες της είναι τεράστιες αφού καλλιεργεί το έδαφος για να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Γιατι ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν για αυτήν «βολικό αντίπαλο» για να κρύψει τις ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ΜΕΘ και ΜΑΦ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που αν καλύπτονταν θα σώζονταν συνάνθρωποί μας.

Ως Εργατικό Κέντρο Νάουσας συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου και στους καθηγητές του σχολείου. Καλούμε τόσο τους εκπαιδευτικούς , τα συνδικάτα, όσο και τον λαό της Ημαθίας να απομονώσουν τέτοιες ομάδες, υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου, και να διεκδικήσουν:

  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και μέσα.

  • Την επίταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 15.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού.

  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση για να μη βρίσκουν έδαφος ο ανορθολογισμός και ο σκοταδισμός που καλλιεργούν τέτοιες ομάδες.

  • Κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνισης.

banner-article

Ροη ειδήσεων