Εκκλησια

Μητροπολίτης δεν αναγνωρίζει τη γυναικοκτονία στο κήρυγμά του

……………..

Γεωργία Παμπουχίδου

Κήρυγμα από άμβωνος ενάντια στη γυναικοκτονία και τα διαζύγια έκανε σήμερα ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, καλώντας εμμέσως τις γυναίκες να κρατούν στο στόμα τους κλειστό, όπως έκαναν πολλές δεκαετίες πίσω. Δήλωση που όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», δήλωσε ο ιερωμένος, όπως πρώτο μετέδωσε το kozanimedia όταν ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος αναφέρθηκε στο κήρυγμά τους στις δεκατρείς γυναικοκτονίες που έχουν γίνει φέτος στη χώρα μας.

Δείτε το σχετικό video

 

«Η συζυγία είναι το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κοζάνης και ανέτρεξε στο παρελθόν, όταν οι γυναίκες κρατούσαν το στόμα τους κλειστό.

«Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και, στη συνέχεια, ανέφερε ένα περιστατικό με έφηβα κορίτσια που είχαν μεθύσει. «Πονάς για τις ψυχές και το κατάντημα. Είναι κατάντημα της μητέρας», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιερωμένος είναι αδιανόητο να έχουν αυξηθεί τόσο τα διαζύγια στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ως παράδειγμα την περίπτωση ενός νεαρού που του εκμυστηρεύτηκε τον χωρισμό των γονιών του: «”Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία ” και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα. Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου».

ertnews

banner-article

Ροη ειδήσεων