Εργασία Νάουσα

Συλλυπητήρια από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τον αδικοχαμένου εργάτη στην Cosco / Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων

———

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκφράζει τα συλλυπητήρια του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους , του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO αλλά και την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του που δίνουν παλικαρίσια μάχη σε έναν χώρο δουλειάς που όλες οι κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει ως πρότυπο ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο «ατύχημα» δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Cosco. Δουλειά ήλιο με ήλιο, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, σε συνδυασμό με την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, μιας και αυτά αποτελούν κόστος για την εταιρεία, όχι τυχαία έχουν μετατρέψει το λιμάνι σε κάτεργο. Ειδικά με την ψήφιση τον Ιούνιο του εκτρώματος Χατζηδάκη-με τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων-οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σμπαραλιάζονται και μπαίνουν περαιτέρω εμπόδια στους ελέγχους που κάνουν τα εργατικά σωματεία. Για αυτό θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για αυτό θέλουν τα σωματεία περιορισμένα και να τα μετατρέψουν σε ομάδες στο facebook.

Η εργατική τάξη έχει μετρήσει τα τελευταία πέντε χρόνια 113 νεκρούς, 40 από αυτούς ήταν διανομείς. Αυτό το διαχρονικό έγκλημα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο! Από μόνο του δείχνει τις πιο μαύρες πλευρές του εκμεταλλευτικού συστήματος και φανερώνει ότι τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και μόνο συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας, μπορούμε να τη σταματήσουμε. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Το εργατικό κέντρο Νάουσας , τα ταξικά σωματεία που συμμετέχουν σε αυτό δηλώνουμε ότι είμαστε διπλά στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ξέρουμε ότι θα βγείτε νικητές ! θα κάνετε πράξη για άλλη μια φορά το σύνθημα.

Μόνος ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας