Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  σύσκεψη σωματείων, αγροτικών συλλόγων και φορέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  σύσκεψη σωματείων, αγροτικών συλλόγων και φορέων με θέμα πώς:

  • Θα μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη.

  • Θα δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν εργατικά σωματεία, εκπρόσωποι από την Διοίκηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας , εκπρόσωποι από την τοπική ΕΛΜΕ και συλλόγους εκπαιδευτικών , ο αγροτικός σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας»  , εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Έγινε γόνιμη συζήτηση  και συγκεντρώθηκε πλούσια πείρα από τους χώρους δουλείας , τα σχολεία , το νοσοκομείο. Στην εισήγηση που έγινε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας τέθηκαν  τα εργασιακά δικαιώματα που έρχεται να τσακίσει ο νόμος όπως την αύξηση του εργασίμου χρόνου με την κατοχύρωση του 10ωρου, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθέριων και την προσπάθεια να βάλουν στο γύψο τα ταξικά συνδικάτα αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως η ακρίβεια που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά , η κατάσταση στα σχολεία και το νοσοκομείο.

Τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που μετέφεραν πλούσια πείρα από τις μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν  με στόχο να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και το μετατρέπει τα σχολεία σε πολλών ταχυτήτων.  Εκπρόσωπος από την διοίκηση του Νοσοκομείου που αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες κινητοποιήσεις που έχουν ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γάλακτος τροφίμων &  ποτών Ημαθίας- Πέλλας που τόνισε την ανάγκη να παλέψουμε ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που ήδη εφαρμόζεται στα εργοστάσια των τροφίμων , στα οποία  εξαιτίας της εποχιακής λειτουργίας τους εκβιάζουν του εργαζόμενους να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να συμπληρώσουν τα ένσημα και να βγουν στο ταμείο ανεργίας το χειμώνα που θα είναι άνεργοι. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στην Ευρωπαϊκή  Νηματουργία  Βαρβαρέσος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εξαιτίας του οξυμένου ζητήματος της απληρωσιάς και Ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου « Μαρίνος Αντύπας» που τόνισε την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης εργατών και αγροτών μπροστά στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα και τον κοινό εχθρό τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους .

Στην σύσκεψη πάρθηκε απόφαση για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, με πρώτο σταθμό την κινητοποίηση την Πέμπτη  στις 21/10 στην πλατεία Δημαρχείου στην Βέροια,  ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια που επιβάλλουν , στην πράσινη ανάπτυξη που επιδιώκουν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι  για να αυγαταίνουν τα κέρδη του οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επίσης υπερψηφίστηκε  ψήφισμα ενάντια στις εγκληματικές φασιστικές επιθέσεις με την ανοχή διεθυντάδων και αστυνομίας στα σχολεία της Σταυρούπολης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας