Κόσμος Πολιτισμός

Η βραβευμένη με παγκόσμιο βραβείο ναουσαία ποιήτρια Ξανθή Χονδρού – Χιλ στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της ιστοσελίδας της Βιρλανδίας

——-

Σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Κίνας έχει δημοσιευτεί το ακόλουθο άρθρο (το πρωτότυπο κείμενο ΕΔΩ)

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου  έγινε η επίσημη τελετή έναρξης λειτουργίας της ιστοσελίδας του νεοσύστατου κράτους της Αφρικής, της Βιρλανδίας, από τον Grandmaster Jason Tan, ιδρυτή και επικεφαλής σύμβουλο (παγκοσμίως) της “Federation of World Cultural & Arts Society (Singapore)” και τον υπουργό Πολιτισμού και Τεχνών της Βιρλανδίας (που σχεδιάστηκε από τον πολιτιστικό πρέσβη Βιρλανδίας – Κίνας καθηγητή HU QUAN).

Με μία διαδικτυακή εκδήλωση μέσω ΖΟΟΜ συνδέθηκαν όλοι οι επίσημοι φορείς του κράτους της Βιρλανδίας και επίσημοι προσκεκλημένοι τίμησαν την έναρξη της λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας*.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  παίχτηκε ένα υπέροχο βίντεο από το Πρώτο Συνέδριο Ποίησης που πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς στις 29 Ιουνίου 2021, για τον εορτασμό της έκτης επετείου του κράτους της Βιρλανδίας.

Για τον εορτασμό της έκτης επετείου από την ίδρυση του Κράτους της Βιρλανδίας, μιας αναδυόμενης Αφρικανικής χώρας, είχε πραγματοποιηθεί τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 2021 μια διαδικτυακή συνάντηση από την Πρωθυπουργό του Κράτους της Βιρλανδίας, Α.Ε. Καθηγήτρια Dr. Βασίλισσα Eden Soriano Trinidad και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τεχνών, Α.Ε. Μεγάλο Καθηγητή Jason Tan Beng Siang, με οικοδεσπότη τη διάσημη Ελληνίδα ποιήτρια Ξανθή Χονδρού -Χιλλ.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από δεκαεπτά διαφορετικές χώρες και περιοχές, όπως τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τον Ισημερινό, τη Βοσνία, το Πακιστάν, το Κόσοβο, τη Σερβία, το Μπαγκλαντές, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Μαλαισία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη κ.λ.π.

Καθώς πολλοί ποιητές γιόρτασαν την έκτη επέτειο υπό την ενθαρρυντική παρουσία της Α.Ε.Μ. του βασιλιά Emir A. Haiyawi και της βασίλισσας Hanane Aboulhayat της Βιρλανδίας, όλοι εξέφρασαν τις καλύτερες ευχές τους και ευχήθηκαν στο κράτος της Βιρλανδίας ένα ευημερούν μέλλον.

Διοργανωτής: Δρ: Πολιτισμός & Τέχνες της κυβέρνησης του κράτους της Βιρλανδίας, Ποιητές για την Βιρλανδία.
Υποστηρικτικές: Ομοσπονδία της Παγκόσμιας Εταιρείας Πολιτισμού και Τέχνης (Σιγκαπούρη)、Unity World Peace Peot, Inter Galacticos Poetas, Royal Kutai Mulawarman Peace International Institute, United Global Kingdoms.

Μετάφραση Ξανθή Χονδρού – Χιλ

*Η επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ

Σημείωση Φαρέτρας: Για την σχετικά πρόσφατη βράβευση, χρυσό βραβείο, της  ναουσαίας  ποιήτριας Ξανθής Χονδρού – Χιλ, σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης στην Κίνα, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Σημαία και σφραγίδα του νεοσύστατου αφρικάνικου κράτους της Βιρλανδίας
Από την παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του νεοσύστατου κράτους
banner-article

Ροη ειδήσεων