Επέτειος καταδίκης Χρυσής Αυγής: Ογκώδης διαδήλωση, μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα

---

Στο Σύνταγμα κατέληξε η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από το Εφετείο Αθηνών και μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας και των οδών Πατησίων και Σταδίου κινήθηκε προς τη Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση, που καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες και συντονισμοί, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός ΑθήναςΠειραιά κ.ά, συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, στον απόηχο των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, ο άνθρωπος-σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα τα τελευταία έτη, ανέφερε: «Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες το τι γίνεται».

Στο Σύνταγμα τους διαδηλωτές περίμεναν μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, για την πραγματοποίησε μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Διαδήλωση και σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τη πραγματοποίηση συναυλίας.

Αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

 topontiki

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40189 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια

Send this to a friend