Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών: "Παράνομη η αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση" / ΟΙΕΛΕ: Η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή

----

Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, σύμφωνα με το

Παράνομη κρίθηκε η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε ανάρτησή της στο twiter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει:

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για κήρυξη της απεργίας - αποχής ως παράνομης έχει ως εξής:

Ολόκληρη η απόφαση εδώ

ΟΙΕΛΕ: Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι άμεσα εκτελεστή

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς θα πρέπει να κριθεί πρώτα στο Εφετείο, μετά από την αντίστοιχη προσφυγή των Ομοσπονδιών.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, «προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη, επειδή δεν ακολουθήθηκε η …διαδικασία του δημόσιου διαλόγου, μια διαδικασία που δεν προβλέπεται για τον ιδιωτικό τομέα! Επομένως, το νομικό σκεπτικό για την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ είναι απολύτως λανθασμένο, καθώς μας εξομοιώνει με δημόσιους υπαλλήλους!».

ΟΛΜΕ: Καμία απολύτως συνέπεια για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία

Σε κάθε περίπτωση, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τα εξής: 

«Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία».

Τέλος, εν αναμονή της απόφασης, η ΟΛΜΕ καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων που είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων/ουσων  για αύριο να την αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Παρασκευή

Άμεση απάντηση στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, δίνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Συγκεκριμένα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ οργανώνουν νέο συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στα Προπύλαια.

 alfavita.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40051 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια