Κοινωνία

Απ. Βεσυρόπουλος: “Οι μειώσεις φόρων συνεχίζονται και θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη μας επιλογή”

———–

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφ, Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνει τις φορολογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ.

«Οι μειώσεις φόρων συνεχίζονται και θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη μας επιλογή, όποτε υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος» επισήμανε στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που παρουσίασε τα μέτρα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

-Την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις δωρεές και τις γονικές παροχές στις 800.000 ευρώ.

-Τη μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και του τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας στο 10%, από 12% έως 20% που κυμαίνονταν μέχρι σήμερα ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού.

-Την κατάργηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και του τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών.

-Τη μείωση του ΦΠΑ στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού από το 24% στο 13%  έως τον Ιούνιο του 2022.

-Την επέκταση της εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά καθώς και στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022.

-Τη μείωση του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές από το 13% στο 6%.

Στην τροπολογία συμπεριελήφθη και νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2021 σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις ενώ παρέχεται  η δυνατότητα καταβολής της πρώτης και της δεύτερης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου 2021.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της πράξης, των έργων, της αξιοπιστίας.

Και αυτό αποτυπώνεται ευρέως στην εικόνα που έχει η κοινωνία για τον Πρωθυπουργό.

Η ενίσχυση του πολιτικού κεφαλαίου του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της κυβέρνησής μας, μετά από δύο και πλέον χρόνια κυβερνητικής θητείας και υπό το βάρος της διαχείρισης κρίσιμων και οριακών καταστάσεων, αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

banner-article

Ροη ειδήσεων