Βέροια Κοινωνία

Θανάσης και Έφη: Μέρα χαράς, ξεκίνημα μιας νέας ζωής

————

Κυριακή χθες, 26 Σεπτεμβρίου, και για τον Θανάση Αλαμπορινό και την Έφη Σερενίδου μια ξεχωριστή μέρα, αφού θα ανέβαιναν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας, ξεκινώντας μια καινούρια ζωή.

Φθινοπωρινό βραδάκι και η οικογένεια του γαμπρού περιμένει υπομονετικά μαζί του τη νύφη – όπως πάντα συμβαίνει, αφού οι νύφες το ‘χουν τάμα να καθυστερούν – που καταφτάνει λαμπερή και αεράτη, για να πάρει από τα χέρια του τα τριαντάφυλλα της υπόσχεσης.

Ο κόσμος χειροκροτεί και το ζευγάρι μπαίνει στο Ναό των Αγίων Αναργύρων της Βέροιας , όπου οι τρεις ιερείς και οι κουμπάροι τους, Τζούλια και Νίκος, θα τους ενώσουν με τα δεσμά του γάμου ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Οι οικογένειες δίπλα τους μοιράζονται τη συγκίνηση του Μυστηρίου και στο “η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” το ύφος του γαμπρού δεν επιτρέπει κανένα … πραξικόπημα από τη νύφη, που, αναποφάσιστη αρχικά, τελικά αποφασίζει να μην τον… πατήσει!

Με το “Ησαΐα χόρευε”, ο κύκλος του γάμου ολοκληρώνεται, και το νέο ζευγάρι εν μέσω μιας αυθόρμητης έκρηξης χαράς και αγάπης του κόσμου δέχεται την αναμενόμενη βροχή από ρύζι, για να ριζώσει, όπως υπόσχεται το έθιμο.

Το κάτασπρο στολισμένο αυτοκίνητο της χαράς τούς μεταφέρει στον χώρο της δεξίωσης, για να κόψουν την καθιερωμένη τούρτα και να χορέψουν με τους κουμπάρους τους μέσα στη λάμψη των πυροτεχνημάτων.

Πολλές και θερμές ευχές από τη Φαρέτρα για “βίον ανθόσπαρτον”!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων