Περιβάλλον Πολιτική Τοπικά

Γιώργος Αμυράς στην “Εφημερίς του Ολύμπου”: «Κάναμε αυτό που άξιζε στον Όλυμπο» / Φαρέτρα: “Είναι όμως έτσι;”

Ο Μύτικας και ο Θρόνος του Δία απο τη μεριά του Σκολιού. Φωτογραφία: faretra.info

Σε ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα της Πιερίας «Εφημερίς του Ολύμπου» ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Γιώργος Αμυράς, ανέλυσε τα  όσα θετικά θα προκύψουν για τον Όλυμπο, μετά το Προεδρικό Διάταγμα που και ο ίδιος συνυπογράφει και το οποίο αλλάζει τον χαρακτηρισμό του από Εθνικό Δρυμό  σε Εθνικό Πάρκο.

Παρ’ όλο που μίλησε για ανάπτυξη του Ολύμπου, για κονδύλια κλπ, εμείς εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις, κάνοντας τις παρακάτω επισημάνσεις:

Αποδείχτηκε μέχρι τώρα ότι μικρή αξία έχουν τα λόγια κυβερνητικών παραγόντων. Ίσως και αυτοί να μην γνωρίζουν. Αποφάσεις  αυτού του επιπέδου, έτσι κι αλλιώς, παίρνονται σε ανώτερα κλιμάκια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ολύμπου, τολμούμε να πούμε, ότι  θα ακολουθήσει το εισιτήριο -για το οποίο είπε ότι “δεν είναι της στιγμής”-  και στη συνέχεια η ιδιωτικοποίηση του Βουνού των Θεών, κι ευχόμαστε να διαψευστούμε.

Εκτίμησή μας είναι  ότι η όλη κυβερνητική τακτική αποσκοπεί στον αιφνιδιασμό αφενός κι αφετέρου στο να απαλλάξει τους  τοπικούς κυβερνητικούς  συνοδοιπόρους  από την υποχρέωση, έστω για τα μάτια, μιας κάποιας αντίδρασης.

ΥΓ. Όσο για το «επιχείρημα» του Εθνικού Πάρκου, “άρα ο Όλυμπος είναι αλώβητος”, θα φέρουμε το παράδειγμα του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου, που ήδη παραδόθηκαν στους ιδιώτες για εκμετάλλευση, με… μεταμεσονύχτια τροπολογία!

Σχετικά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ / ΕΔΩ / κι ΕΔΩ

far

——————————–

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Αμυρά στην “Εφημερίς του Ολύμπου” καθώς και το video της συνέντευξης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων