Τοπικά

Εγκρίθηκαν 7 επιπλέον ολιγομελή τμήματα μαθητών για την Ημαθία

—–

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της έναρξης λειτουργίας όλων τελικά των ολιγομελών τμημάτων στην Ημαθία έδωσε η αρμόδια Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή επικοινωνία για το ζήτημα αυτό στον Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και την έγκριση των περισσότερων ολιγομελών τμημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ που ανακοινώθηκε στις 01-09-21 από το ΥΠΑΙΘ, η Υφυπουργός ενέκρινε σήμερα με Απόφασή της και τα εναπομείναντα 7 Ολιγομελή Τμήματα

Από αυτά,

τα 2 αφορούν στο ΓΕΛ  Ειρηνούπολης (Ανθρωπιστικών Σπουδών Β’ Λυκείου και Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας Γ΄ Λυκείου)

Το 1 αφορά στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βέροιας (Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας, Ειδικότητα Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ’ Λυκείου)

Ενώ τα υπόλοιπα 4 αφορούν στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νάουσας (Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Β’ Τάξη, Τομέας Πληροφορικής Β’ Τάξη, Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, Ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης Γ΄ Τάξη και Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών Γ’ Τάξη)

Για τα ανωτέρω τμήματα ο κ. Τσαβδαρίδης είχε ζητήσει την έγκριση της λειτουργίας τους ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου με το αιτιολογικό  ότι δεν απαιτείται πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους, καθώς υπάρχουν ήδη τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα μαθήματα αλλά και ότι η χιλιομετρική απόσταση για τη μετακίνηση των μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες είναι αρκετά μεγάλη και ιδιαιτέρως επιβαρυντική χρονικά και οικονομικά.

Δικαιώνεται μία κοινή προσπάθεια, η οποία έφερε απτά αποτελέσματα προς όφελος των μαθητών του Νομού μας καθώς οι παρενέργειες από τη μη έγκριση των τμημάτων αυτών σε εκπαιδευτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο θα ήταν σημαντικές σε μία έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα δύσκολη υγειονομικά εποχή.