Περιβάλλον Τοπικά

Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί φορείς Πιερίας: Όχι εισιτήριο στον Όλυμπο / Κάλεσμα σε ψήφισμα

Οι κορυφές Μύτικας και Θρόνος του Δία (Στεφάνη) όπως φαίνονται από την κορυφή Σκολιό. Φωτογραφία: faretra.info

Οι Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας και οι Υπεύθυνοι των Καταφυγίων του Ολύμπου, καλούν σε ψήφισμα κατά της θέσπισης εισιτηρίου στον Όλυμπο.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για την θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στον Όλυμπο. Παρά την κατακραυγή από τους περισσότερους, η συζήτηση από την μεριά της Κυβέρνησης και των σχετικών Φορέων δεν έχει λήξει. Η πολιτεία, χωρίς ουσιαστικά να έχει προσφέρει τίποτα σε αυτό που καλούμε διαχείριση και εξυπηρέτηση των αναγκών των επισκεπτών, επιμένει σε ένα σχέδιο καθαρά εισπρακτικό, προτάσσοντας μάλιστα την λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», αδιαφορώντας για τη δικαιολογημένη δυσπιστία που διακατέχει την κοινωνία λόγο αρνητικής εξέλιξης σε παρόμοιου τύπου εγχειρήματα.

Οι Ορειβατικοί-Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας και οι Υπεύθυνοι των Καταφυγίων του Ολύμπου, μετά και από κοινό σχετικό δελτίο τύπου, επανερχόμαστε μη δεχόμενοι κάθε σχετική συζήτηση και καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία κατά της θέσπισης εισιτηρίου εισόδου στον Όλυμπο

Η ψηφοφορία ΕΔΩ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας