Θεσσαλονίκη / Καλλιτεχνική ομάδα FireArt: Εικαστική έκθεση Free pass (να είσαι ελεύθερος) / εγκαίνια, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt παρουσιάζει την έκθεση Free pass (να είσαι ελεύθερος) στην αίθουσα τέχνης «Καταφύγιο» του πολυχώρου «Ορατός»,  Στρ. Σφέτσου 2 στην περιοχή των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 6 Οκτώβρη 2021. Εγκαίνια τη Δευτέρα 20 στις 7.30 μμ.

Πρόκειται για εικαστική έκθεση γύρω από το θέμα της ελευθερίας.

Αλλά τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος; Αρκεί να μην είσαι αλυσοδεμένος; Αρκεί να μπορείς να περιφέρεις την ύπαρξή σου ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες ανάγκες σου, από την κατάσταση του διπλανού σου και της κοινωνίας ολόκληρης; Η ελευθερία είναι μια εσωτερική ψυχική κατάσταση, κάτι το υποκειμενικό, ή μήπως δε μπορεί να νοηθεί απομονωμένα από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του ανθρώπου; Ποιος περιορίζει τελικά τη σφαίρα ανάπτυξης της δραστηριότητάς μας; Είναι «ο άλλος» ή η ίδια η άγνοιά μας των φυσικών και κοινωνικών νόμων που αδρανοποιεί την ικανότητα μας να διαλέγουμε, να παίρνουμε αποφάσεις έχοντας επίγνωση των προβλημάτων και μας στερεί  την κοινωνική και ηθική ευθύνη να δρούμε;

Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ελευθερία. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος δεν έχει συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες που του προσφέρουν οι εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία ώστε να απαλλαγεί από όσα τον κρατούν δέσμιο. Να έχει εξασφαλισμένη τη στέγη, την εργασία, τη μόρφωση, την υγεία, την ψυχαγωγία, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, τις διακοπές, χωρίς την έγνοια της επιβίωσης. Να δημιουργεί το παρόν και το μέλλον του όπως το ονειρεύτηκε.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρά Αμοιρίδου, Εμπρού Γιουσούφ, Ευγένιος Γκάλκιν, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Αναστασία Καλτσή, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Philippe Laferriere, Ευπραξία Μπαντάζου, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού, και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.

Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα:  6932220709 Νάσος Χαλκίδης, 6977715193 Χρύσα Κοφίνα

[email protected]

fireart-artists.blogspot.gr,  fireart.simplesite.com

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 41617 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια