Βέροια

Βέροια – Ομιλία της πρέσβειρας της Κούβας σε ανοιχτή συγκέντρωση

 

…………………

Τη Βέροια επισκέφθηκε σήμερα η πρέσβειρα της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina   και αφού συναντήθηκε με τις Αρχές και φορείς της πόλης και έδωσε στη συνέχεια συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, θέλησε να μιλήσει το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση με αφορμή την πρόταση της Ελληνικής Επιτροπής για απονομή του Νobel Ειρήνης σε κουβανούς γιατρούς.

Δίπλα της ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για το βραβείο και η Ειρήνη Νεδέλκου, η οποία μετέφραζε στα Ελληνικά.

Η πρέσβειρα ενημέρωσε τον κόσμο, ξεκινώντας από το πόσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τον κουβανικό, πράγμα που είναι ακόμη σπουδαιότερο τώρα που η Κούβα αντιμετωπίζει μια σφοδρή επίθεση προπαγάνδας και διασποράς ψευδών ειδήσεων από την μεριά των ΗΠΑ.

Επίσης πρόβαλε την πρόταση της Επιτροπής για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ταξιαρχία κουβανών γιατρών, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους πολλές φορές σε ασθενείς φτωχών χωρών ή σε χώρες που υπήρξαν θύματα φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόοδο της Κούβας στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας, με αποτέλεσμα τα μεγάλα βήματα που έκανε η χώρα στην δημιουργία εμβολίων και την προσπάθεια παραγωγής φαρμάκου εναντίον του covid.

Η ομιλία έγινε στο μικρό αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής στη Βέροια.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων