Βέροια

Συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

——-

ελτίο Τύπου

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Δημάρχου Βέροιας, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ηλία Τσιφλίδη και της Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, κας Μαρία Παππά πραγματοποιήθηκε στο επίσημο γραφείο δημάρχου το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην αγροτική παραγωγή. Ο Δήμαρχος Βέροιας υπερθεμάτισε την πρόταση του Προέδρου του ΕΛΓΑ για αναθεώρηση των όρων και των προϋποθέσεων χρηματοδότησης του Οργανισμού με αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε η σημασία επιτάχυνσης της διαδικασίας των αποζημιώσεων, αφού η διοίκηση του ΕΛΓΑ διέθεσε έκτακτο προσωπικό και στο υποκατάστημα του Οργανισμού στην Βέροια, με την Προϊσταμένη κα Παππά, να επιτελεί καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό του έργου των ελεγκτών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε των θέμα των άμεσων αποζημιώσεων στο 100% της ζημίας σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες που επλήγησαν από τους πρόσφατους παγετούς.

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε πως ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσει τον σχεδιασμό του, ώστε να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές όπως έχει προαναγγελθεί μέχρι τις 31/10/2021 και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31/12/2021.

banner-article

Ροη ειδήσεων