Εκδηλώσεις Νάουσα

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Σύσκεψη για τις καταστροφές, Παρασκευή 20 Αυγούστου / Αρκετά πληρώσαμε για την ανάπτυξή τους

Φωτογραφία αρχείου

Οργανώνουμε την αγωνιστική μας απάντηση , συλλογικά , δυναμικά παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 Όλοι στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Παρασκευή 20/8 στις 8:00μμ.

 ——————

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ –  ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !

Η φετινή χρονιά λόγω των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες ροδάκινων από το παγετό,  και τις χαλαζοπτώσεις έχει επιφέρει σοβαρή  απώλεια στο εισόδημα χιλιάδων εποχικών εργαζόμενων που εργάζονται κάθε καλοκαίρι στα εργοστάσια κομπόστας και διαλογής, όπως και σε εποχικούς εργαζόμενους κλάδων που συνδέονται με την αλυσίδα μεταποίησης του ροδάκινου .

Οι εργαζόμενοι του κλάδου παράλληλα με τους χαμηλούς μισθούς , την εντατικοποίηση της εργασίας , τα εργατικά ατυχήματα, την έκθεση τους στον covid-19, κινδυνεύουν να μείνουν φέτος χωρίς εισόδημα η να απολέσουν μεγάλο κομμάτι του. Τον ίδιο κίνδυνο βέβαια διατρέχουν και οι βιοπαλαιστές αγρότες των δύο Νομών καθώς και οι εργάτες γης .

Παράλληλα με την απώλεια εισοδήματος φέτος,  μεγάλος κίνδυνος υπάρχει οι εποχικά εργαζόμενοι να χάσουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας λόγω μη δυνατότητας συμπλήρωσης των απαραίτητων ενσήμων. 

Από την άλλη δεν θα είναι ίδιες οι επιπτώσεις στους μεγάλους βιομήχανους του κλάδου , οι οποίοι ήδη έχουν αιτηθεί ( Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος)  από τη κυβέρνηση της ΝΔ να τεθούν οι Νομοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να λάβουν χρηματοδοτήσεις.

Οι αγρότες μέσω των Συλλόγων τους , που οι καλλιέργειες τους καταστράφηκαν από τους επαναλαμβανόμενους παγετούς και τις χαλαζοπτώσεις χαρακτήρισαν άδικες και κοροϊδευτικές τις προκαταβολές των αποζημιώσεων που τους χορήγησε ο ΕΛΓΑ.

Το συνδικάτο μας καλεί σε κοινή σύσκεψη   όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μαζί με τους αγρότες και τους αγροτικούς συλλόγους του νομού.

Στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Παρασκευή 20/8 στις 8:00μμ.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

Όλα αυτά τα χρόνια οι βιομήχανοι στη κομπόστα και στα διαλογητήρια πατάνε στις πλάτες των εργαζομένων, όπως και των αγροτών . Οι εργαζόμενοι για ένα μισθό «ψίχουλο» , ρισκάροντας την υγεία τους ,δουλεύοντας ώρες ατελείωτες «ευεργετούν» τους εργοδότες οι οποίοι βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται . Από τη δική μας δουλειά χτίζονται τα νέα εργοστάσια και πληθαίνουν τα  κέρδη τους .

Απαιτούμε:

  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για το σύνολο της χαμένης παραγωγής για τους αγρότες.

  • Χορήγηση έκτακτου επιδόματος- αποζημίωσης από το κράτος στο ύψος του μισθών που θα χαθούν για κάθε εργαζόμενο , ανεξαρτήτου ασφαλιστικού ταμείου που ανήκει ο κάθε εργαζόμενος και με μόνη απόδειξη τα περσινά ένσημα η εργόσημα ( ΟΓΑ)  που θα αποδεικνύουν την εργασία του στο κλάδο .

  • Για τους εργάτες γης χορήγηση αποζημίωσης από το κράτος αντίστοιχης των χαμένων ημερομισθίων για κάθε μήνα .

  • Επίδομα ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακόμη και για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί μη εποχιακές.

  • Ένταξη όλων των επιχειρήσεων που απασχολούν εποχικό δυναμικό στη κατηγορία των εποχιακών επιχειρήσεων.

  • Απαλλαγή των πληττόμενων εργαζομένων και των αγροτών από λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες , Εφορία για την περίοδο απώλειας του εισοδήματος.

  • Δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς .

Οργανώνουμε την αγωνιστική μας απάντηση , συλλογικά , δυναμικά παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 Όλοι στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Παρασκευή 20/8 στις 8:00μμ.

banner-article

Ροη ειδήσεων