Κοινωνία Τοπικά

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών»

Από το Πολιτικό Γραφείο  του  Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» ενεργοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των φορολογούμενων πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέλυσε την τροπολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1ον) Τη δυνατότητα νέας ρύθμισης των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας ακόμα και σε 72 δόσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με την υπαγωγή στη ρύθμιση χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας  για κάθε νόμιμη χρήση ενώ αναστέλλονται κατασχέσεις και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

2ον) Την αναβίωση της ρύθμισης των 100 και των 120 δόσεων, με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις της αρχικής ρύθμισης με όλα τα ευεργετήματά της, όπως η αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Η αναβίωση ενεργοποιείται με την καταβολή της δόσης του Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, μαζί με τη δόση του Σεπτεμβρίου.

3ον) Τη δυνατότητα εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ για το 2021 σε 6 ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 2021 και την τελευταία δόση τον Φεβρουάριο του 2022.

4ον) Την παροχή δυνατότητας για τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος μέχρι τις 27 Αυγούστου, να έχουν την έκπτωση φόρου 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του προκύπτοντος ποσού φόρου μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Αυγούστου.

5ον) Η υπαγωγή των απινιδωτών, στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, οι οποίοι αποτελούν απαραίτητες ιατρικές συσκευές για την αντιμετώπιση της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών. Για εμάς, η επιστροφή όλων στην κανονικότητα αποτελεί κυρίαρχη και συνειδητή επιλογή» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος  Βεσυρόπουλος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας