Κοινωνία

Ο αποχαιρετισμός του Δημάρχου Δίου Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, στο Νίκο Κουκουτάτσιο

———–

Το τελευταίο αντίο στον πρώην Δήμαρχο Λιτοχώρου Νίκο Κουκουτάτσιο απήθυνε ο νυν Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, αποκαλώντας τον Δήμαρχε. Τόνισε την μεγάλη προσφορά του στο Λιτόχωρο που υπεραγαπούσε, χαρακτηρίζοντάς τον κλείνοντας  “Ως τον άνθρωπο που πάλεψε για μισό αιώνα με επιμονή, μέσα από τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον τόπο του.”

Συγκεκριμένα είπε:

Τέλεψε η μέρα, Δήμαρχε.

Βασίλεψε ο ήλιος. Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα μας.

Και σήμερα, ως ο επικεφαλής ενός μεγάλου Δήμου που ενσωμάτωσε και το αγαπημένο σου Λιτόχωρο, μου λαχαίνει ο κλήρος να σε κατευοδώσω στο στερνό σου ταξίδι και να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους των συνδημοτών μας.

Τέλεψε η μέρα, Δήμαρχε.

Βασίλεψε ο ήλιος.

Σίγασε κι ο λόγος σου. Άλλοτε  υποστηρικτικός, άλλοτε επικριτικός. Και πολλές φορές καταγγελτικός προς την όποια Εξουσία.

Ήταν όμως πάντα ένας λόγος ρεαλιστικός που οδηγούσε πίσω από την επιφάνεια της πολιτικής, στις βαθύτερες διεργασίες των σχέσεων των Πολιτών, της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και του Κράτους. Χρόνια τώρα, σε άκουγα με προσοχή. Είχες τη γνώση και την εμπειρία που πήγαζε από την (για μισό αιώνα)  ενασχόλησή σου με τα κοινά. Χάρη στην ενδελεχή σου  έρευνα και την αναμφισβήτητα βαθειά σου γνώση ξεκαθαρίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δημοτικής μας περιουσίας. Σε   άκουγα με προσοχή χωρίς πάντα να συμπίπτουν οι γνώμες μας. Γιατί Δήμαρχε, είμαι από κείνους που πιστεύουν, όπως και πολλοί άλλοι, ότι το καλό κλίμα ποτέ δεν κινδύνευσε από τη διαφορετικότητα των απόψεων στη Δημοκρατία.

Συνεργαστήκαμε πολλές φορές. Βλέπαμε ότι είναι πιο σημαντικά εκείνα που μας ενώνουν για την πρόοδο του τόπου μας. Κι έτσι πάντοτε θα σε θυμόμαστε. Ως τον άνθρωπο που πάλεψε για μισό αιώνα με επιμονή, μέσα από τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον τόπο του.

Τώρα, τέλεψε πια η μέρα.

Καλό ταξίδι, Δήμαρχε.

——————–

Φωτογραφίες: faretra.info, video: e-t-o.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας