Πολιτισμός

Ο μουσικός “Αργαλειός” ύφανε το πρώτο του τραγούδι / Μουσικό πανηγύρι καθολικής μέθεξης η πρώτη τους εμφάνιση

—–

Μας ενημέρωσαν χθες για το καινούριο μουσικό τους σχήμα, τον “Αργαλειό”. Τρεις δοκιμασμένοι και ανήσυχοι μουσικοί, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η Ζωή Μάντζου και η Ελευθερία Ματσεντίδου αποτελούν τον “Αργαλείο”, που υφαίνει τις γερές κλωστές της παράδοσης με τη γνώση και τον αέρα της σύγχρονης μουσικής οπτικής, σ’ ένα παρόν που αντλεί από το παρελθόν.

Η πρώτη τους διαδικτυακή εμφάνιση με την “Αλατσατιανή”, σήμερα το απόγευμα, ήταν ένα πανηγύρι χαράς, ήχων, φωνής και χορού, όπου το παλιό έσμιγε με το καινούριο χωρίς επιτήδευση με μια αφοπλιστική φυσικότητα.

Με τη γνωστή του σοβαρότητα ο Άλεξ Ιωσηφίδης στο πιάνο του, με ένα πλατύ χαμόγελο και το νταούλι στα χέρια της η Ελευθερία να το χτυπά διονυσιακά και με τη φωνή της Ζωής να συνδυάζει τις φωνητικές της ικανότητες με τη σκηνική της παρουσία, οι άλλες φιγούρες, γυναικείες και παιδικές, έδωσαν με το χορό τους μια γνησιότητα στο δρώμενο, που θύμιζε λαϊκό πανηγύρι!

Πολύ καλό το ξεκίνημα του “Αργαλειού” και ήδη με την πρώτη αυτή παρουσία τους οι τρεις μουσικοί έδωσαν το στίγμα της δουλειάς τους. Σοβαρότητα, νεανική δροσιά, έμπνευση!

far

banner-article

Ροη ειδήσεων