Το νέο μουσικό σχήμα “Αργαλειός” υφαίνει διαφορετικές μουσικές διαδρομές / διαδικτυακή πρεμιέρα, Δευτέρα 21 Ιουνίου

-------

Το μουσικό σχήμα “Αργαλειός” υφαίνει τις διαφορετικές μουσικές διαδρομές τριών έμπειρων μουσικών σε μια δημιουργία με πυρήνα την ελληνική δημοτική μουσική παράδοση. Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η Ζωή Μάντζου και η Ελευθερία Ματσεντίδου ενώνουν τις επιρροές τους από το κλασσικό πιάνο, το τζαζ τραγούδι και την έντεχνη ελληνική μουσική και στρέφονται στη διαχρονική δημοτική μουσική με όχημα τον αυτοσχεδιασμό.

Διαλέγουν από την ατελείωτη αυτή δεξαμενή τραγούδια που μας συγκινούν και τα πλέκουν με πάθος και ένταση σε ένα μοναδικό χαλί σύγχρονης μουσικής.

Αποκλειστικά ακουστικός ήχος: πιάνο, νταούλι, κρουστά, φωνή (που συμπληρώνονται από προσκεκλημένους σολίστες σε έγχορδα και πνευστά), ο ήχος του Αργαλειού είναι σύγχρονος όσο και παλιός, λόγιος όσο και δημοτικός, ένας ήχος μαλακός και εύπλαστος που ταξιδεύει στα βάθη της ιστορίας.

Οι “Αργαλειός” δημιουργούν ένα πανηγύρι με την αυθεντική του έννοια: μια μάζωξη, ένα αντάμωμα, συγκίνηση, επικοινωνία, γιατρειά, ένα πανηγύρι όλων που να ταιριάζει σε όλους και να ακουμπάει την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 38819 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια