Πολιτισμός

Σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό διακρίθηκε, μ’ ένα εμπνευσμένο θεατρικό δρώμενο για το Περιβάλλον, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας Ημαθίας

——–

Πρωτότυπο, γεμάτο φαντασία, με έξοχο συνδυασμό μουσικής, χορού και λόγου, το θεατρικό δρώμενο του Δημοτικού Σχολείου της Κουλούρας, σε μορφή video, με τίτλο “Η φύση αναπνέει μέσα απ’ την καρδιά μας”, συμμετείχε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολείων για το Περιβάλλον και διακρίθηκε επάξια.

Βέβαια, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται με τις συμμετοχές του σε διαγωνισμούς, όπου το ενδιαφέρον για επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί, την Τέχνη και τη ζωή, φτάνει πάντοτε στον τελικό στόχο με τον καλύτερο τρόπο.

Η τωρινή του διάκριση δεν ξαφνιάζει καθόλου όσους γνωρίζουν το έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο, με εμπνευστή της πορείας του τον Διευθυντή του Δημήτρη Κατσαβό.

Στόχος της συμμετοχής στο Διαγωνισμό η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στην καταστροφή του πλανήτη και ο σεβασμός και η αγάπη για τη Φύση.

Η εκπαιδευτικός Σοφία Παυλίδου, για χρόνια δίνοντας τις ιδέες της και την καλλιτεχνική της ευαισθησία σε υλοποίηση τέτοιων στόχων, έκανε κι αυτήν τη φορά κάτι εντυπωσιακό.

Κίνησε την ομάδα των μαθητών μέσα σ’ ένα υπέροχο σκηνικό, με ευρηματικότητα στην επιλογή των κοστουμιών, και των άλλων τεχνικών μέσων, παντρεύοντας τον ρυθμό των μουσικών επιλογών της με τις χορευτικές κινήσεις των παιδιών και προπαντός το λόγο της, που οδηγούσε στο τελικό μήνυμα.

Άρτιο από τεχνική άποψη και το video, που απέδωσε το δρώμενο, χωρίς να το μειώσει στο ελάχιστο.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που τιμούν τους δασκάλους, αναδεικνύουν τη σχέση τους με τους μαθητές τους και κατ’ επέκταση τιμούν και τον τόπο μας.

far

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, Δημήτρης Κατσαβός, λέει για τους στόχους και τη διάκριση του Σχολείου:

Με μεγάλη ικανοποίηση λάβαμε την επιστολή βράβευσης για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό #BravoSchools 2021, με το θεατρικό δρώμενο «Η Φύση αναπνέει μέσα απ’ την καρδιά μας» που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Earth Observation for Education”.

Το περιεχόμενο του project αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την διαφύλαξη της ισορροπίας και της κανονικότητας της Φύσης και του πλανήτη Γη, την Κλιματική κρίση και το ανθρώπινο αποτύπωμα (ανακύκλωση, επανάχρηση …) καθώς και την προώθηση και υιοθέτηση μιας αειφορικής ματιάς και βιώσιμης ανάπτυξης υπό την έννοια της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, χωρίς να αφαιρούμε τη δυνατότητα των επόμενων γενιών να καλύψουν τις δικές τους μελλοντικές ανάγκες.

Το Bravo Schools αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

Το σχολείο μας, υποστηρίζει, με λόγια και πράξεις, σταθερά την προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (ατζέντα 2030), στόχων που αποτελούν το δρόμο που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, σε έναν υγιή πλανήτη, στην αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων

Η Διεύθυνση του Σχολείου συγχαίρει θερμά τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Ξεχωριστά ευχαριστεί την εκ/κό –συνταξιούχο και αειθαλή συνεργάτη και φίλο του σχολείου μας, Παυλίδου Σοφία για τη συνεργασία.

Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!

…………………………….

banner-article

Ροη ειδήσεων