Βέροια

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

———–

«Πιστέψτε στις ικανότητές σας – Όνειρα και στόχοι οι κινητήριες δυνάμεις»

Εν όψει της έναρξης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 14 Ιουνίου ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Φτάνουμε στο τέλος μιας ακόμα ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς που διαμορφώθηκε βάσει των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας. Το δύσκολο και επίπονο στάδιο της προετοιμασίας για τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες διαδέχεται τώρα η σπουδαία δοκιμασία, αυτή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ο δρόμος με τους στόχους που έχετε θέσει εσείς οι νέοι του τόπου μας, βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού καλείστε να ανταποκριθείτε με επιτυχία σε μία κρίσιμη στιγμή για τη ζωή σας.

Το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, η αναγνώριση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων σας και το πνεύμα νηφαλιότητας θα σας καθοδήγησουν στον αγώνα που θα δώσετε για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ίσως να πρόκειται για την πρώτη μάχη που δίνετε, η οποία όμως δεν ξεκινά ούτε τελειώνει με μία επιτυχία ή αποτυχία σε μια δοκιμασία. Η σκέψη σας οφείλει να βρίσκεται στην ευτυχία σας ως άνθρωποι για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του ψυχικού σθένους ως αυριανοί πολίτες, στοιχεία που συνοδεύουν τις επιδιώξεις σας για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι τα αποτελέσματα να ανταποδώσουν τις θυσίες των μαθητών, τους κόπους των γονέων και των εκπαιδευτικών, αποτελώντας την αρχή για μεγαλύτερες προκλήσεις και φιλοδοξίες στο πεδίο της γνώσης και της προόδου.

Στηρίζω τις οικογένειες των μαθητών που «οπλίζονται» πάντα με αγάπη και κατανόηση και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συμβολή τους ως συνοδοιπόροι… Αυτό που προτείνω στα παιδιά είναι να κατέλθουν στον στίβο των Πανελληνίων απρόσκοπτα και απερίσπαστα, με τη σιγουριά πως θα τα πάνε περίφημα!

Καλή επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

banner-article

Ροη ειδήσεων