Νάουσα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάουσας: “Η εκμετάλλευση δε “διευθετείται”, καταργείται

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάουσας κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Ψήφισμα που ακολουθεί:

—————

    Η εκμετάλλευση δε ”διευθετείται”, κ α τ α ρ γ ε ί τ α ι !        

Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κυβέρνησης για τα εργασιακά, με το οποίο προβλέπονται:

Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.

Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που -μεταξύ άλλων- θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του εργάσιμου χρόνου.

Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης, με το φακέλωμα των συνδικάτων, τη δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν! Και μέσα απ’ τις ομοσπονδίες τους, τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους να απαιτήσουν μαζικά να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα, και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Νάουσα, 30/5/2021

”Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Νάουσας

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας