Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 3 Ιούνη

Φώτο αρχείου

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ , ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 Βάζουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν μπουρλότο στην ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Το αντεργατικό τερατούργημα φέρνει τις “ανατροπές του αιώνα” στα εργασιακά δικαιώματα και την συνδικαλιστική δράση

Επιδιώκουν να σαρώσουν τα πάντα , καταργούν το 8ώρο που κατακτήθηκε το 1920 , παρουσιάζοντας το ως ¨πρόοδο¨. Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

 • 10 ΩΣ 13 ΏΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 • ΩΣ 150 ΏΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΌΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ

 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΊΑΣ

 • ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

 • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 • ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την «ελευθερία του εργαζόμενου» να δουλεύει όσο θέλει.  Τη μόνη «ελευθερία» που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι αυτή του εργοδότη, που θα ορίζει τη δουλειά του εργάτη, όπως ορίζει τη δουλειά μιας μηχανής, που όταν μάλιστα χαλάει θα αντικαθίσταται.

 • Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αλλαγές στα εργασιακά θα δίνουν «δύναμη στον εργαζόμενο». Τι δύναμη αλήθεια θα πάρει ο εργαζόμενος στα διαλογητήρια που όταν μπαίνει στο εργοστάσιο δεν γνωρίζει τι ώρα θα σχολάσει?

Όταν έχει χάσει τον ύπνο του μη γνωρίζοντας αν θα κάνει μεροκάματο φέτος το καλοκαίρι?

 • Η κυβέρνηση λέει ότι παίρνει μέτρα για το καλό μας. Μα ποιο είναι αυτό το καλό που δεν ξέρουμε; Ότι το διευθυντικό δικαίωμα της απόλυσης δεν θα αναιρείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια;

Ότι οι απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών δεν θα συναντούν ούτε το παραμικρό εμπόδιο, αφού μια μικρή αποζημίωση θα είναι ικανή να πετάξει στα αζήτητα όποιον αντιδράσει, ατομικά ή συλλογικά; Θα βολέψει η όχι αυτό επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχουν αγωνιστικά σωματεία ?

Να μαζικοποιήσουμε τα Συνδικάτα, να πετάξουμε από μέσα τους τα στηρίγματα κράτους και εργοδοσίας. Να οργανωθεί καθολικός αγώνας με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας.

 • Γιατί σήμερα δεν αρκεί να λες ότι υπερασπίζεσαι το 8ωρο. Χρειάζεται να δείξουμε ότι αποτελεί ανάγκη η μείωση του εργάσιμου χρόνο σε 7 ώρες την ημέρα και 35 την εβδομάδα.

 • Γιατί σήμερα δεν φτάνει να παλεύεις για συλλογική σύμβαση εργασίας. Πρέπει να βάζεις κριτήριο για τον καθορισμό του μισθού την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.

 • Γιατί σήμερα δεν έχει αξία να υπερασπίζεσαι την απεργία χωρίς να την οργανώνεις και να την πραγματοποιείς σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, μέσα από ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων.

 • Γιατί σήμερα που όλα μοιάζουν μαύρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύει ένας εργαζόμενος σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Να ζει από το μισθό του ικανοποιώντας τις ανάγκες της εποχής, απολαμβάνοντας τις δυνατότητες που δίνει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, με πραγματικό ελεύθερο χρόνο. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιος και τον καρπώνονται μια χούφτα επιχειρηματίες σε βάρος των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι.

Να μπούμε όλοι στη μάχη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Γιατί με το 8ωρο, την οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική διεκδίκηση και την απεργία

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Γ’ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ

ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ , ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων