Αγροτικά Νάουσα Τοπικά

Ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στη Νάουσα με πρωτοβουλία του Α.Σ. “Μαρίνος Αντύπας”

———

Μετά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας», πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων  αγροτικών συλλόγων στη Νάουσα την Τετάρτη , στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν . Ο ΑΣ Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» , ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας « Η Ενότητα» , ο ΑΣ Κρύας Βρύσης « η ΟΜΟΝΟΙΑ» , ο ΑΣ Σκύδρας, ο ΑΣ Ροδοχωρίου , ο ΑΣ Αμυνταίου, ο ΑΣ Ημαθίας, ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο ΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο ΑΣ Λαγκαδά, ο ΑΣ Κατερίνης, ο ΑΣ Τυρνάβου, ο ΑΣ Κοζάνης- Σερβίων – Βελβεντού, η Επιτροπή Αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας, η επιτροπή αγώνα Επισκοπής .

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Συζητήθηκαν  τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες , ιδιαίτερα τονίστηκαν οι μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με τον απαράδεκτο κανονισμό που δεν ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους και δεν αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν δοθεί λύσεις και δεν υπάρχει πρόθεση από τη πλευρά της κυβέρνησης να αποζημιώσει με επάρκεια και δικαιοσύνη τους παραγωγούς και ούτε καν δέχτηκε να συζητήσει,  η σύσκεψη αποφάσισε αγωνιστικές δυναμικές κινητοποιήσεις το 2ο δεκαήμερο του Ιούνη.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Την άμεση καταβολή προκαταβολής για τις ζημιές . Να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ .

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , κατάργηση του άρθρου 7 και 9 ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιές στο 100%.

  • Αναγγελία ζημιάς εκεί που δεν έγινε πχ Αμύνταιο και αλλού.

  • Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς τις Τράπεζες , Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κα.

  • Να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ με ευθύνη του κράτους.

  • Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας και τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο , κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια . Μείωση του αγροτικού ρεύματος 50% .

  • Να γίνουν έργα υποδομής για τη προστασία της παραγωγής ( αντιπλημμυρικά, αντιχαλαζικά, ανεμομείκτες για τον παγετό ).

  • Στελέχωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Λειτουργία των αγροτικών ιατρείων , στελέχωση τους με γιατρούς για όλο το 24ωρο.

banner-article

Ροη ειδήσεων