Βέροια Ιστορία

Ευξείνος Λέσχη Βέροιας: Αφιερωματικά βίντεο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

——-

Πέρσι, παρά τους περιορισμούς, λόγω της νόσου covid-19, το Τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας δημιούργησε με σκοπό να σταλεί στα σχολεία του Δήμου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως και στα “παιδιά της Λέσχης” το παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=r7MfqI6aNpg&t=10s.

Φέτος, πέραν του ότι προστέθηκαν υπότιτλοι και στην Αγγλική και στην Τουρκική γλώσσα, στο συγκεκριμένο βίντεο, με το ίδιο σκεπτικό και τους ίδιους περιορισμούς, έστω και από απόσταση δημιούργησε το παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jzKhhLNcaU8

Στο αφιερωματικό βίντεο αυτό, ακούμε τις σκέψεις των παιδιών σχετικά με την ιστορία του Πόντου, τις ρίζες των παππούδων τους και την αντίληψη τους περί των γεγονότων της γενοκτονίας των Ποντίων. Το βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά με προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς είναι όλα γραμμένα και ηχογραφημένα για να διευκολύνουν όλα τα παιδιά.

Επίσης, μπορεί κάθε εκπαιδευτικός να το χρησιμοποιήσει στην τάξη του, για να παρουσιάσει την ημέρα μνήμης μέσα από τις σκέψεις των ίδιων των παιδιών.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν, όσο και τους γονείς τους για την πολύτιμη βοήθειά τους. Την παιδαγωγική επιμέλεια – παρουσίαση είχε η Γερουλίδου Δέσποινα-Χρυσοβαλάντου, Παιδαγωγός και μέλος του Δ.Σ. της Νεολαίας της Λέσχης. Οι ζωγραφιές που χρησιμοποιήθηκαν είναι από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου που γινότανε από την Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».

ΔΕΝ    ΞΕΧΝΩ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης Νικόλαος                          Τογκουσίδου Ευαγγελία

banner-article

Ροη ειδήσεων