Εκδηλώσεις Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: 6 Μάη απεργούμε / Κάτω τα χέρια απ’ το οχτάωρο

Φώτο αρχείου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9:30 Π.Μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

Η κυβέρνηση με τον νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα, κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο και 101 μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει!

Μετά τα αντιεργατικά μέτρα της περιόδου των μνημονίων που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις νέες μορφές εκμετάλευσης που δοκιμάστηκαν ή γενικεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Τώρα η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο που κατακτήθηκε με αμέτρητες θυσίες και αγώνες και αυτό το παρουσιάζει σαν «προόδο»

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους μέχρι δέκα ώρες τη μέρα, χωρίς να πληρώνουν τις 2 επιπλέον ώρες. Αυτό θα επιφέρει απώλεια του εργατικού εισοδήματος από τις απλήρωτες υπερωρίες, ενώ το όφελος για τους εργοδότες είναι πολλαπλάσιο. Οι νόμος αυτός θα πατήσει στην εργασιακή ζούγκλα που ήδη υπάρχει στα διαλογητήρια.

Οι συνέπειες  για τους εργαζόμενους θα είναι η συσσωρευμένη φθορά της υγείας τους από τα απανωτά 10ωρα-12ωρα, η πλήρης διάλυση της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής τους που κανένα ρεπό και καμιά μείωση του χρόνου εργασίας  κάποια άλλη μέρα δεν μπορεί να αποκαταστήσει.

Ήδη υπάρχει μεγάλη πείρα στα διαλογητήρια-συσκευαστήρια της περιοχής των 2 νομών που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από μεγάλα μυοσκελετικά προβλήματα.

Στοχεύει να επιβάλει με το νόμο-τερατούργημα την απεργοσπασία, αφού θα πρέπει να εργάζεται το 40% των εργαζόμενων ως προσωπικό ασφαλείας. Επιχειρεί να ποινικοποιήσει την περιφρούρηση της απεργίας και να αφαιρέσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που προστατεύουν τον συνδικαλιστή από την απόλυση και της επαφές με τους εργαζόμενους.

Δίνουν γη και ύδωρ στις επιχειρήσεις

Επιβεβαιώνεται οτι η περιβόητη «ανάπτυξη» που μας τάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Δίπλα τους και με ενεργό ρόλο στέκεται η απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που αποτελεί δεκανίκι των αφεντικών

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνδέει τα νέα αντιεργατικά μέτρα με την εκταμίευση δις. Ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Απεργούμε στις 6 Μάη τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας, όλους όσους έδωσαν ο,τι πιο πολύτιμο έχει ο άνθρωπος, την ίδια του τη ζωή, για να ζήσουμε οι επόμενες γενιές πιο ανθρώπινα. Απαντάμε με το μοναδικό όπλο που έχει ο εργάτης στα χέρια του, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Απαντάμε στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν, τους λέμε καθαρά:  Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Στις 6 Μάη σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες μας οι οποίες θα γράφουν: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς , με μείωση του εργάσιμου χρόνου: 7ωρο-5ημερο-35ωρο

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

  • Επίταξη εδώ και τώρα του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας χωρίς αποζημιώσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων