Γυναίκα

Τσάντες Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021: Οι 10+1 τάσεις της νέας σεζόν

……………………………

Όταν σκεφτόμαστε τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν την εμφάνιση μας, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η τσάντα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γυναικείας ντουλάπας! Ακόμη κι αν έχουμε μια ολόκληρη συλλογή από αυτές, πάντα υπάρχει το περιθώριο για μια ανανέωση.

Ποιες είναι λοιπόν οι τσάντες που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021;

Στη συνέχεια θα δούμε τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, σε ένα αφιέρωμα που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με το tsantes.gr – Το απόλυτο site για γυναικείες τσάντες και όχι μόνο, το οποίο περιέχει περισσότερα από 40.000 προϊόντα που καλύπτουν κάθε γούστο. Και φυσικά, εκεί θα βρείτε σύντομα τις κορυφαίες νέες τσάντες για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές των διάσημων οίκων μόδας, φέτος οι τσάντες διαθέτουν μεγάλη ποικιλία. Κάποιες εξ αυτών είναι διαχρονικές και δεν λείπουν ποτέ από τη λίστα με τα κορυφαία σχέδια κάθε σεζόν. Υπάρχουν όμως και ορισμένες νέες προσθήκες που θα δώσουν άλλον αέρα στο look μας.

Πάρτε λοιπόν μια γεύση από τα στυλ τσάντας που θα είναι must για την περίοδο αυτή.

Οι μικροσκοπικές τσάντες παραμένουν στις τάσεις

Μικροσκοπικές τσάντες

Για άλλη μια σεζόν οι πολύ μικρές τσάντες θα αποτελέσουν κορυφαία τάση της μόδας. Είτε πρόκειται για τύπου πορτοφόλι ή απλά για ένα τσαντάκι μινιατούρα που χωράει τα απολύτως απαραίτητα, το σχέδιο αυτό θα είναι must για τη σεζόν.

Στις πασαρέλες του οίκου Chanel είδαμε πολλά διαφορετικά μικροσκοπικά σχέδια. Κάποια από αυτά έμοιαζαν με κοσμήματα και φοριόντουσαν χιαστί ή σαν κολιέ. Υπήρχαν όμως και εκείνα που θύμιζαν κανονικές τσάντες, απλά είχαν μέγεθος μινιατούρας.

Από την άλλη μεριά, o Versace δημιούργησε μια σειρά από έντονα χρωματικά σχέδια που σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονταν με άλλες τσάντες.

Τέλος, ακόμη ένας οίκος που παρουσίασε τις tiny bags ήταν ο Jacquemus.

Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές oversized τσάντες

Oversized τσάντες για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2021

Σε αντίθεση με τις τσάντες μινιατούρες, κάποιοι σχεδιαστές πρότειναν τα τεράστια σχέδια τους που χωρούν τα πάντα. Ιδανικές για ταξίδια, αλλά και για την καθημερινότητα, χωρίς βέβαια να είναι ιδιαίτερα πρακτικές αν τις παραγεμίσουμε, οι τσάντες αυτές θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του κόσμου την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021.

Ο οίκος Valentino παρουσίασε την μεγαλύτερη σε όγκο tote τσάντα. Πέρα όμως από τον Valentino, oversized τσάντες πρότειναν και οι οίκοι Dolce & Gabbana, Khaite, Givenchy, Acne Studios και Etro.

Tote bags για ψώνια και όχι μόνο

Tote bags για ψώνια και όχι μόνο

Η οικολογία και η αγάπη προς το περιβάλλον έχει βάλει στην άκρη τις πλαστικές τσάντες. Όλες πλέον χρησιμοποιούμε tote bags για τα ψώνια μας.

Συμβαδίζοντας λοιπόν με αυτό οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας πρότειναν μια σειρά από μεγάλες και κλασικές τσάντες που μπορούν να φορεθούν όχι μόνο στα ψώνια, αλλά και στην καθημερινότητα.

Μερικοί από τους οίκους που παρουσίασαν το εν λόγω σχέδιο ήταν οι Christian Dior, Fendi, Kenzo, Anna Sui και Libertine.

Κι επειδή ο τρόπος που κρατάμε μια τσάντα έχει σημασία, κάποιοι σχεδιαστές πρότειναν και το δίπλωμα των tote bags. Πρόκειται για έναν πιο χαλαρό τρόπο κρατήματος που είδαμε από τους Balmain, Etro και Gabriela Hearst.

Ψάθινες τσάντες τύπου καλαθιού για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Ψάθινες τσάντες τύπου καλαθιού για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Η ψάθα αποτελεί ένα άκρως ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό υλικό κατασκευής και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις κορυφαίες για την σεζόν τσάντες.

Φέτος λοιπόν τα ψάθινα σχέδια επιστρέφουν παίρνοντας όμως μια μορφή που θυμίζει καλάθι πικ νικ. Το εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο αυτό σχέδιο θα φορεθεί πολύ και θα δώσει στο ντύσιμο μας τη χαλαρή διάθεση που αρμόζει στη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Οι οίκοι Tom Ford, Etro, Altuzarra, Ulla Johnson, JW Anderson, Celine και Loewe ήταν μερικοί από αυτούς που πρότειναν το συγκεκριμένο στυλ.

Τσάντες λαιμού ή χιαστί για κινητά και όχι μόνο

Τσάντες λαιμού ή χιαστί για κινητά και όχι μόνο

Πρακτικές και άνετες, οι τσάντες που μοιάζουν με κολιέ ή φοριούνται διαγώνια στο στήθος αφήνουν τα χέρια ελεύθερα να κάνετε ότι θέλετε.

Κάποια σχέδια ήταν καθαρά φτιαγμένα για τη μεταφορά του κινητού, ενώ άλλα έμοιαζαν πιο πολύ με πορτοφόλια και μπανάνες μέσης.

Μερικοί από τους οίκους που παρουσίασαν τέτοιου είδους σχέδια ήταν οι Chanel, Versace, Balenciaga, Louis Vuitton, Max Mara, Coach, Longchamp, Stella McCartney και Fendi.

Πλεκτές ή κροσέ τσάντες και αυτή τη σεζόν

Πλεκτές ή κροσέ τσάντες

Εκτός από τις ψάθινες, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 την τιμητική τους θα έχουν και οι πλεκτές ή κροσέ τσάντες. Πολύχρωμα, αλλά και μονόχρωμα σχέδια έκαναν εξίσου αισθητή την παρουσία τους, ταιριάζοντας απόλυτα με την αντίστοιχη τάση της μόδας στα ρούχα για την σεζόν.

Μάλιστα το συγκεκριμένο στυλ τσάντας παρουσιάστηκε τόσο σε μικρά, όσο και σε μεγάλα σχέδια, μεταξύ άλλων από τους οίκους Fendi, Acne Studios και Rebecca Taylor.

Διχτυωτές τσάντες για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 σε ιδιαίτερα σχέδια

Δικτυωτές τσάντες για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Ένα όμως από τα σχέδια στις τσάντες που ξεχώρισε περισσότερο για την περίοδο αυτή, ήταν αυτό του διχτυού. Άλλωστε η συγκεκριμένη πλέξη αποτελεί κορυφαία τάση όχι μόνο στα ρούχα της σεζόν, αλλά και στα παπούτσια για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021.

Οι δικτυωτές λοιπόν τσάντες θα είναι must για την εποχή σύμφωνα με τους σχεδιαστές των οίκων Burberry, Valentino, Fendi, Tory Burch, Longchamp, Nanushka και Christian Dior.

Τσάντες διακοσμημένες με μαντήλια, πέρλες και φτερά

Τσάντες διακοσμημένες με μαντήλια, πέρλες και φτερά

Όπως κάθε σεζόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διακοσμημένες τσάντες. Φέτος λοιπόν θα είναι trendy αυτές που έχουν ως λεπτομέρειες στολίδια όπως μαντήλια, πέρλες και φτερά.

Κι ενώ τα φτερά τα είδαμε και στην προηγούμενη σεζόν, τα υπόλοιπα αποτελούν μια νέα και ενδιαφέρουσα προσθήκη. Οι πέρλες για παράδειγμα χαρίζουν μια πιο κομψή και πολυτελή όψη στις τσάντες, ενώ τα μαντήλια κίνηση και χρώμα.

Οι οίκοι που χρησιμοποίησαν τα μαντήλια για να στολίσουν τις τσάντες τους ήταν οι Givenchy και Fendi. Τις πέρλες όμως προτίμησαν οι Simone Rocha, Acne Studios και φυσικά ο πάντα κομψός στις προτάσεις του Chanel. Από την άλλη μεριά, τα φτερά διατηρήθηκαν μεταξύ άλλων στις τσάντες των Dsquared2, Fendi και Blumarine.

Τσαντάκια – θήκες για μπουκάλι

Τσαντάκια για μπουκάλια

Ακόμη μια ιδιαίτερη πρόταση από τους οίκους μόδας για τη σεζόν είναι και τα τσαντάκια – θήκες μπουκαλιών. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που συνήθως επικρατούν την θερινή περίοδο, το νερό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Επομένως, σε συνδυασμό και με τους κανόνες υγιεινής στην εποχή του κορωνοϊού μια τέτοια ιδέα θα είναι πολύ χρήσιμη.

Τελικά, φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας ήταν πολύ μπροστά με το γνωστό πλέον… παγουρίνο!

Οι Marine Serre, Alyx, Givenchy και Fendi ήταν μόνο μερικοί από τους οίκους που υποστήριξαν αυτή την τάση.

Γεωμετρικά σχήματα στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τσάντες

Γεωμετρικά σχήματα στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τσάντες

Μπορεί τα κλασικά σχέδια όπως οι tote, bucket, clutch και τσάντες πουγκί να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές, ωστόσο ένα ξεχωριστό σχήμα μπορεί να δώσει στην εμφάνιση μας μια εντελώς διαφορετική όψη. Αυτό ακριβώς πρότειναν και πάλι οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας με τις τάσεις της σεζόν.

Τσάντες σε γεωμετρικά σχήματα όπως ωοειδές, τετράγωνες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε θα φορεθούν πολύ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 απογειώνοντας κάθε μας ντύσιμο. Αν λοιπόν θέλετε κάτι που να κάνει την εμφάνιση σας μοναδική, τολμήστε να κάνετε τη διαφορά με αυτό το απλό, αλλά εντυπωσιακό αξεσουάρ.

Οι οίκοι Jacquemus, Gabriela Hearst, Givenchy, Tod’s, Loewe, Simone Rocha, Michael Kors και Lanvin ήταν μερικοί από αυτούς που παρουσίασαν την χαρακτηριστική αυτή τάση για τη σεζόν.

Οι τσάντες σε έντονα χρώματα θα είναι μια ακόμη τάση για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Τσάντες σε έντονα χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Πέρα από τα σχήματα και τα διακοσμητικά στοιχεία, εξίσου σημαντικά είναι και τα χρώματα στις τσάντες κάθε σεζόν. Αυτή την περίοδο λοιπόν σύμφωνα με τους fashion experts θα είναι πολύ μεγάλο trend οι έντονες χρωματικά τσάντες.

Αυτό σημαίνει πως οι νέον αποχρώσεις, οι παστέλ χρωματισμοί και γενικότερα όποιος τόνος χτυπάει στο μάτι θα αποτελέσει κορυφαία επιλογή.

Κάτι τέτοιο άλλωστε παρουσίασαν μεταξύ άλλων οι οίκοι Versace, Fendi, Chloé, Chanel, Salvatore Ferragamo, Tom Ford, Christian Siriano, Miu Miu, Prada, Molly Goddard και Tod’s.

…………………………………..

beautetinkyriaki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας