Εκδηλώσεις Νάουσα

Δήμος Νάουσας: Διαδικτυακή προβολή της ταινίας «Πολιορκία», σήμερα 26 και αύριο 27 Μαρτίου

———

Με την διαδικτυακή προβολή της ταινίας «Πολιορκία» ολοκληρώνονται οι δράσεις του Δήμου Νάουσας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου & των 200 ετών από την Επανάσταση

Ολοκληρώνονται οι δράσεις του Δήμου Νάουσας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου και αύριο  Σάββατο 27 Μαρτίου,  τις ώρες 18:00-22:00, θα είναι διαθέσιμη δωρεάν η ταινία “Πολιορκία” του Βασίλη Τσικάρα μέσω του καναλιού του Δήμου στο youtube, η προβολή της οποίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Άρατος Film» και είναι προσφορά για τους δημότες της Νάουσας.

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά, κατά την έναρξη της Επανάστασης της Νάουσας το 1822, όπου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Ναουσαίοι οπλαρχηγοί Ζαφειράκης και Καρατάσος. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου κ.ά.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη ένα λεπτό πριν την ώρα έναρξής της στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=1RwhrBwWwJE

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας