Βέροια: Συγκέντρωση για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, αλλά και ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

Συγκέντρωση – παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες- για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, αλλά και ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/3 στη πλατεία της Βέροιας.

Την πρωτοβουλία είχαν το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και η Ομάδας Γυναικών της Βέροιας (ΟΓΕ).

Στους συγκεντρωμένους μίλησε η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας που υπογράμμισε ανάμεσα στ’ άλλα:

«..Σε έξαρση βρίσκεται και το 3ο κύμα της πανδημίας. Τα κρούσματα σε Ημαθία και Πέλλα αυξάνονται. Εργαζόμενοι στο κλάδο μας νόσησαν θέτοντας σε κίνδυνο τους οικείους τους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Το συνδικάτο από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκε στους χώρους δουλειάς απαιτώντας τη λήψη και την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  μείωσαν σταδιακά τις δαπάνες για την υγεία. Άδειασαν από γιατρούς και προσωπικό τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας , άφησαν χωρίς γιατρούς και ιατρεία τα χωριά.

Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας υγείας θησαυρίζουν πάνω στο πόνο του λαού και των εργαζομένων. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους  εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία , προχωρά στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα δίχως φρένο. Έχει στα σκαριά το αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει 10ωρη δουλειά , επίθεση στην Κυριακάτικη αργία, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Ο εγκλεισμός στα σπίτια είναι μόνο για μας , για να μη μιλάμε , να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα μας, μας θέλουν με κλειστό το στόμα υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή! Το όργιο αστυνομικής βίας που εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική και να επιβληθεί « σιγή ασυρμάτου» έδειξε το αποκρουστικό του πρόσωπο τις προηγούμενες μέρες. Και βέβαια δεν είναι γνώρισμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης αλλά γνώρισμα όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ…

Διεκδικούμε:

Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό , υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό  τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία των δύο Νομών.

Να επιταχτεί άμεσα ο Ιδιωτικός τομέας Υγείας, να ενταχτεί στο κρατικό σχεδιασμό και όχι να γίνεται αγορά υπηρεσιών!

Να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Συχνότερα διαλείμματα , καλός και επαρκής αερισμός των χώρων .

Να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση .

 

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που έμειναν σπίτι τους τη περίοδο της καραντίνας. Να μη χαθεί ούτε ένα ένσημο.

Ένταξη στο ταμείο ανεργίας όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να ενταθούν από ΣΕΠΕ και ΕΟΔΥ οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και στους δύο Νομούς. Να στελεχωθούν πλήρως, ΤΩΡΑ!

Να σταματήσουν αμέσων οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές ρεύματος , νερού, λόγω χρεών των εργατικών νοικοκυριών.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε ανάγκη . Δεν μας τρομάζουν η καταστολή και η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, για να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα όπως έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα αξιοποιώντας τη πανδημία.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ -  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!...»

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 37900 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια