Κορωνοϊός

ΚΙΝΑΛ: Απαιτείται η επιστράτευση όλων των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων με την απαιτούμενη ποσόστωση

———–

Η κυβέρνηση διαθέτει το 251ΓΝΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγεία για non-Covid περιστατικά και, μεταξύ άλλων, άμεση διακομιδή των νοσηλευόμενων ασθενών του στο 401ΓΣΝΑ μέχρι πλήρωσης των κλινών του.

Η κατάσταση της πανδημίας έχει χτυπήσει κόκκινο και η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο και προετοιμασία για την ενίσχυσή του και την ενίσχυση του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όταν έπρεπε να ασχοληθεί προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ, να ανοίξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνει έγκαιρα προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία των ΜΕΘ, πετούσε χαρταετό

Παρά τις φωνές του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ορθό αρχικό σχεδιασμό και δεν ενέταξε εξ αρχής το σύνολο των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και τρέχει τώρα ασθμαίνοντας να καλύψει τα κενά της … και με λάθος τρόπο.

Βεβαίως, οι ΕΔ είναι παρούσες να συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας στην καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο αποτελεί πρόκληση η μη συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων, που διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα. Γιατί η κυβέρνηση δεν εμπλέκει και τις ιδιωτικές κλινικές; Τι άλλο περιμένει για να το τολμήσει;

Η μη ορθή και δίκαιη ποσόστωση κατανομής κλινών-ασθενών σε όλα τα στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, με άμεση εμπλοκή του μοναδικού νοσοκομείου της ΠΑ, το μόνο πανελλαδικά με δυνατότητες αεροπορικής ιατρικής, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν αποτελεί ενδεδειγμένο μέτρο επίλυσης του προβλήματος, πέραν σαφώς κάθε νόμιμης διαδικασίας.

Καλείται το 251ΓΝΑ και τα στελέχη της ΠΑ να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη για τις οποίες η κυβέρνηση ευθύνεται και το προηγούμενο διάστημα το άφησε στην τύχη του, επιτρέποντας τρίτους να μην εξοφλούν τις εκατοντάδων εκατομμυρίων οφειλές τους προς αυτό. Κι έρχεται τώρα να του αναθέσει την κάλυψη των λαθών της.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την Ελληνική κοινωνία στα προβλήματά της και μάλιστα σε θέματα υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ επιμένει ότι απαιτείται συνεισφορά όλων, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα έχει μεγάλη και απρόβλεπτη διάρκεια και συνεπώς θα πρέπει να προληφθούν οι επικείμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Εδώ που μας έφτασε η κυβέρνηση, απαιτείται, πυροσβεστικά, η επιστράτευση όλων των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων με την απαιτούμενη ποσόστωση ανάλογα με τις δυνατότητες εκάστου νοσοκομείου και στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του.

Ακούει η κυβέρνηση ή για άλλη μία φορά σφυρίζει αδιάφορα;

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας