Βέροια Εκδηλώσεις

Ομάδα Γυναικών Βέροιας (ΟΓΕ): Κάλεσμα στη συγκέντρωση Πλατεία Δημαρχείου, Σάββατο 20 Μαρτίου

———-

Η ομάδα Γυναικών Βέροιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που οργανώνουν ταξικά σωματεία και συνδικάτα το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία του δημαρχείου Βέροιας.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος, παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας. Η υγεία όλων μας είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας ενώνει τις δυνάμεις της με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα και όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

banner-article

Ροη ειδήσεων