Κοινωνία

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του Δημοσιογράφου Κώστα Ψωμιάδη

———

  Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον δημοσιογράφο Κώστα Ψωμιάδη, που έφυγε χτες -πολύ πρόωρα κι αναπάντεχα- από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών.

Ο Κώστας Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963, γιος του κομμουνιστή αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του ηρωικού Δεκέμβρη του ‘44 και ιδρυτικού μέλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Τάκη Ψωμιάδη. Ο Κ. Ψωμιάδης υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Σύλλογο «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό».

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Από το 1988 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη» και από το 1989 στο ραδιόφωνο του «902». Στη συνέχεια εργάστηκε και στην τηλεόραση του “902”, παρουσιάζοντας για πολλά χρόνια το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στον ρ/σ «Planet» και στο περιοδικό «Greek Forum», ενώ υπήρξε συνιδρυτής του ενημερωτικού fmvoice.gr και της εβδομαδιαίας εφημερίδας «FINANCE & MARKETS VOICE».

Ο Κώστας Ψωμιάδης στα περίπου 20 χρόνια που εργάστηκε στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό “902” διακρίθηκε για  την προσφορά και τη συμβολή του σε όλες τις συνθήκες, για την εργατικότητα, την αφοσίωσή του στο δημοσιογραφικό επάγγελμα για την προβολή των αγώνων των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, την κόρη του, τον αδελφό του και όλους τους οικείους του.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας