Βέροια

Στη Βουλή από τη Φρόσω Καρασαρλίδου τα αιτήματα των ΚΤΕΛ Αστικών Βέροιας  

———

Από το Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτή Φρ. Καρασαρλίδου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

 Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Aναφορά στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών την επιστολή των εκπροσώπων της εταιρείας ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε., στην οποία καταγγέλλουν ότι δεν έχουν λάβει καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έως τώρα, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι υποχρεώσεις καταβάλλονται κανονικά.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση για την στήριξη του κλάδου τους δεν έχουν πραγματοποιηθεί, σε αντίθεση με άλλους κλάδους που έχουν λάβει ενίσχυση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Εκφράζουν, λοιπόν, τα δίκαιά αιτήματά τους για χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ Αστικών από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν επαγγελματικά.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών – μελών και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, κατανοώντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό και στηρίζοντας τα αιτήματά τους. Από την αρχή της πανδημίας πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν αυξημένες ανάγκες σε ρευστότητα: μη επιστρεπτέα ενίσχυση, μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και των μισθών για τους εργαζομένους, καθώς και ενεργοποίηση του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα των ιδιοκτητών – οδηγών στις αστικές συγκοινωνίες και να μεριμνήσει εγκαίρως για τη στήριξή τους, πριν οδηγηθούν στην πτώχευση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας