Γυναίκα

Παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021: Τι θα φορεθεί περισσότερο τη νέα σεζόν

Κάθε γυναίκα έχει μια μικρή ή μεγάλη αδυναμία στα παπούτσια. Γι’ αυτό άλλωστε και κάθε σεζόν συνηθίζουμε να κάνουμε μια ανανέωση στη συλλογή μας, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα της μόδας.

Τώρα που πλησιάζει λοιπόν ο καιρός, είναι ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Σε γενικές γραμμές τα top shoes trends βασίστηκαν στη χαλαρή και ανέμελη διάθεση της εποχής, αλλά και την άνεση. Για τον λόγο αυτό κυριάρχησαν παπούτσια φλατ και απλά, που όμως δεν χάνουν την θηλυκότητα και την κομψότητα τους.

Flip-Flops: Οι σαγιονάρες θα έχουν την τιμητική τους

Flip-Flops: Οι σαγιονάρες θα έχουν την τιμητική τους

Το απόλυτο καλοκαιρινό παπούτσι για κάθε γυναίκα δεν είναι άλλο από τις σαγιονάρες. Είναι δροσερές, στυλάτες και κυκλοφορούν τόσο σε casual, όσο και σε πιο chic σχέδια.

Φέτος λοιπόν σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας Tom Ford, Jacquemus, Stella McCartney, Sportmax, Acne Studios και David Koma, θα φορεθούν κατά κόρον.

Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές παντόφλες για το σπίτι και όχι μόνο

Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές παντόφλες για το σπίτι και όχι μόνο

Η χαλαρή διάθεση και η ανεμελιά της σεζόν αποτυπώνεται πέρα από τις σαγιονάρες και στις παντόφλες που φέτος θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Χουχουλιάρικες και στυλάτες θα αποτελέσουν την τέλεια επιλογή για το σπίτι, αλλά και για τις εξόδους μας.

Στην πασαρέλα της Gabriela Hearst παρουσιάστηκαν σχέδια πλεκτά που θυμίζουν παντόφλα. Λόγω όμως της σκληρής τους σόλας και του μάλλινου σχεδιασμού τους, μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και έξω από το σπίτι.

Αντίστοιχα, ο οίκος Balenciaga δημιούργησε πιο παιχνιδιάρικα και χρωματιστά σχέδια διακοσμημένα με το λογότυπο του.

Από εκεί και πέρα, υπήρχαν και οι πασαρέλες των Celine, Rosetta Getty, Vince και MSGM, στις οποίες είδαμε περισσότερα σχέδια παντόφλας – παπουτσιού.

Τα clogs αποτελούν μια από τις top τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Τα clogs αποτελούν μια από τις top τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Τα γνωστά σε όλες μας σαμπό και τα σχέδια που τα θυμίζουν θα αποτελέσουν αυτή τη σεζόν κορυφαία επιλογή παπουτσιού. Πρόκειται για ένα στυλ mule υποδήματος με παχιά σόλα. Μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανάλογα πάντα με το σχέδιο που θα επιλέξετε.

Κάποια ζευγάρια clogs διαθέτουν ξεχωριστό τακούνι, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που έχουν τύπου πλατφόρμας.

Ο οίκος Hermès ήταν ένας από τους πολλούς που παρουσίασαν αυτό το shoe trend με τα chic και εντυπωσιακά σχέδια του, τα οποία είχαν στρογγυλεμένο σχήμα και μεταλλικές λεπτομέρειες. Επίσης, στην πασαρέλα του Bally είδαμε παρόμοια στυλ clogs, αλλά σε πιο ρουστίκ στυλ με ξύλινες σόλες.

Από την άλλη μεριά όμως, ο οίκος Molly Goddard παρουσίασε μια σειρά από πάρα πολύ ψηλά και χρωματιστά σαμπό.

Σανδάλια με φαρδιές λωρίδες ή κορδόνια

Σανδάλια με φαρδιές λωρίδες ή κορδόνια

Ακόμη μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 είναι και τα casual chic σανδάλια με φαρδιές λωρίδες. Από δέρμα, πλαστικό, αλλά και σκριτς – σκρατς (velcro), τα σανδάλια αυτά αποπνέουν την χαλαρότητα της εποχής.

Πρόκειται για ένα trend που παρουσίασαν στις κολεξιόν τους οι οίκοι Jason Wu, Anna Sui, Christian Dior, Emilia Wickstead και Hugo Boss.

Από εκεί και πέρα, αν τα παραπάνω σανδάλια δεν είναι του στυλ σας, εξίσου must θα είναι και όλα τα υπόλοιπα σχέδια με κορδόνια.

Το συγκεκριμένο σχέδιο το είδαμε στις πασαρέλες των J.W. Anderson, Givenchy, Khaite, Etro, Eudon Choi και Theory.

Gladiators και παπούτσια που δένουν με λουράκι στον αστράγαλο

Gladiators και παπούτσια που δένουν με λουράκι στον αστράγαλο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παπούτσια που επιστρέφει αυτή τη σεζόν στη μόδα είναι τα gladiators. Αν και στην πλειονότητα παρουσιάστηκαν σχέδια φλατ, υπήρχαν κάποια με πιο ιδιαίτερο στυλ, φτιαγμένα με φαντασία.

Μερικοί από τους οίκους που τα πρότειναν ήταν οι Ulla Johnson, Emilio Pucci, Adeam, Rebecca Taylor, Ports 1961 και Blumarine.

Ακόμη μια κομψή, κλασική και όμορφη πρόταση, ήρθε από τους οίκους Max Mara, Tom Ford, Valentino Rockstuds, Nina Ricci, Dries Van Noten και Rodarte. Ο λόγος για τα φλατ ή με τακούνι παπούτσια που δένουν με λουράκι στον αστράγαλο.

Απλά και κομψά φλατ παπούτσια, όπως οι μπαλαρίνες

Απλά και κομψά φλατ παπούτσια, όπως οι μπαλαρίνες

Κι αν ψάχνετε για ένα στυλάτο και άνετο ζευγάρι που δεν θα κουράσει τα πόδια σας λόγω τακουνιού, μην ανησυχείτε. Φέτος θα είναι στη μόδα τα απλά και κομψά φλατ σχέδια παπουτσιών. Αυτά βέβαια που θα ξεχωρίσουν δεν είναι άλλα από τα τύπου μπαλαρίνας και τα slingbacks.

Η τάση αυτή παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων από τους οίκους Sandy Liang, Marina Moscone, Emilia Wickstead, Celine, Sharon Wauchob, and Yuhan Wang.

Τα flatforms παραμένουν στην κορυφή

Τα flatforms παραμένουν στην κορυφή

Τα φλατ, αλλά με χοντρό πάτο, ψηλά παπούτσια που κάνουν το περπάτημα άνετο και ξεκούραστο θα συνεχίσουν να αποτελούν top τάση και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Η διαφορά βέβαια από την προηγούμενη σεζόν είναι πως τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σχέδια είναι βασισμένα περισσότερο στο παρόν, σε αντίθεση με τα εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 70’s που είδαμε το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Αυτό άλλωστε έδειξαν και οι προτάσεις των Comme des Garçons, Erdem, Altuzarra, Versace, Coperni, Tod’s και Simone Rocha.

Τα παπούτσια με αλυσίδες παραμένουν τάση και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Τα παπούτσια με αλυσίδες παραμένουν τάση και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Οι αλυσίδες έχουν γίνει must εδώ και δυο σεζόν και θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο στα παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021. Πρόκειται για μια λεπτομέρεια που προσδίδει κομψό στυλ και λάμψη σε ένα υπόδημα.

Μερικοί από τους κορυφαίους οίκους μόδας που διατήρησαν αυτό το shoe trend στην κορυφή είναι οι Versace, Tom Ford και Victoria Beckham.

Kitten Heels: Η κομψότητα και η άνεση σε ένα παπούτσι

Kitten Heels: Η κομψότητα και η άνεση σε ένα παπούτσι

Ακόμη μια άνετη, κομψή και στυλάτη πρόταση για chic εμφανίσεις είναι τα μικροσκοπικά τακούνια με ύψος μερικών μόλις πόντων που θα παραμείνουν και αυτή τη σεζόν στην κορυφή.

Πρόκειται για ένα άκρως θηλυκό τακούνι που φοριέται όλες τις ώρες και δεν κουράζει καθόλου τα πόδια.

Οι οίκοι Prada, Maison Margiela, Khaite, Batsheva, Valentino και Miu Miu ήταν μερικοί από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του σχεδίου αυτού.

Τα παπούτσια με τετράγωνη μύτη παραμένουν τάση και αυτή τη σεζόν

Τα παπούτσια με τετράγωνη μύτη παραμένουν τάση και αυτή τη σεζόν

Τα παπούτσια της νέας σεζόν βασίζονται στην άνεση και τη χαλαρότητα. Επομένως, τα τετραγωνισμένα στη μύτη σχέδια υποδημάτων που δεν πιέζουν τα δάχτυλα θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση και αυτή την περίοδο.

Το ιδιαίτερο αυτό σχήμα που ξεφεύγει από τα μυτερά και δίνει στα παπούτσια μια πιο συμμετρική όψη προτίμησαν μεταξύ άλλων και οι οίκοι Self-Portrait, Bevza, Peter Do και Dries Van Noten.

Διχτυωτά παπούτσια για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021

Διχτυωτά παπούτσια για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021

Τα πλεκτά και διχτυωτά ρούχα φαίνεται πως θα αποτελέσουν κορυφαία τάση στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, κάτι που επηρέασε και τα παπούτσια της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως τα δροσερά και στυλάτα σχέδια υποδημάτων από πλεκτό και όχι μόνο υλικό θα είναι must.

Οι διάσημοι σχεδιαστές των οίκων Fendi, Koche, Dior και Salvatore Ferragamo παρουσίασαν μια σειρά από κομψά, θηλυκά, απλά ή διακοσμημένα με πετράδια σχέδια που κέρδισαν επάξια μια θέση στις top τάσεις της εποχής.

Sneakers και παπούτσια αθλητικού τύπου

Sneakers και παπούτσια αθλητικού τύπου

Το sporty chic ντύσιμο έχει την τιμητική του τον τελευταίο καιρό. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις τάσεις της σεζόν. Για τον λόγο αυτό, τα αθλητικά παπούτσια, αλλά και αυτά που θυμίζουν sneakers θα είναι must.

Οι οίκοι Celine, Loewe και Undercover παρουσίασαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά sneakers για τη σεζόν. Αντίθετα, οι Miu Miu, Simone Rocha και Tod’s προτίμησαν τις εναλλακτικές μορφές τους.

Παπούτσια ανδρόγυνου στυλ και γι’ αυτή τη σεζόν

Παπούτσια ανδρόγυνου στυλ και γι' αυτή τη σεζόν

Αν ψάχνετε για ένα κομψό, άνετο και σοβαρό στυλ παπουτσιού ιδανικό για το γραφείο και όχι μόνο, που να ξεφεύγει από τα κλασικά φλατ, μια όμορφη εναλλακτική αποτελούν τα ανδρόγυνα. Πρόκειται για μια τάση που συνεχίζει να έχει θέση στην κορυφή των προτάσεων, με βασικό πυρήνα τα loafers.

Μεταξύ άλλων τέτοιου είδους παπούτσια παρουσίασαν οι οίκοι Chanel, Tibi και Louis Vuitton.

https://www.beautetinkyriaki.gr/papoutsia-anoiksi-kalokairi-2021/

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας