Νάουσα

“Λαϊκή Συσπείρωση” Νάουσας: “Τολμούν;”

Τα συστημικά κόμματα και τα φερέφωνά τους δε σταματούν ούτε στιγμή να επαναλαμβάνουν πως για τη φτώχεια και την εξαθλίωση (που βιώνουν, φυσικά,  μόνο τα λαϊκά στρώματα και όχι η πλουτοκρατία) ευθύνεται η πανδημία. Επιδιώκουν με την τοποθέτησή τους αυτή να κρύψουν απ’ το λαό τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος απ’ το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Επιδιώκουν να αθωώσουν και τα κόμματα που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και την ΕΕ, οι πολιτικές των οποίων μάτωσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους και υποθήκευσαν το μέλλον της νεολαίας.

Η καπιταλιστική κρίση προϋπήρξε της πανδημίας. Και τη δεύτερη φάση της κρίσης αυτής την είχαν προβλέψει ακόμα και αστοί οικονομολόγοι και αναλυτές. Η πανδημία, λοιπόν, επιτάχυνε και βάθυνε σ’ ένα βαθμό την καπιταλιστική κρίση, δεν τη δημιούργησε! Κατανοητή, βέβαια, η αγωνία τους να μη θιγούν τα κόμματά τους, να μην ενοχοποιηθεί το σύστημά τους, να μην αποκαλυφθεί ο ληστρικός ρόλος του μεγάλου κεφαλαίου που το υπηρετούν πιστά.

Στην κατεύθυνση αυτή και κάποιες παρατάξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού, που, ενώ στηρίζουν τα αστικά κόμματα και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, κάπου-κάπου βγάζουν και καμμιά κορώνα για ”την ανεργία και την ακραία φτώχεια που βιώνει η κοινωνία”! Ας αφήσουν τα ”κροκοδείλια δάκρυα”! Ούτε πείθουν κανέναν ούτε τους βοηθούν να χτίσουν φιλολαϊκό προφίλ για τις επόμενες εκλογές. Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζονται με ψίχουλα ελεημοσύνης όπως προτείνουν, αλλά με εξάλειψη των αιτιών που τις δημιουργούν. Και χωρίς σύγκρουση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα μεγάλα συμφέροντα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται πραγματικά για τα λαϊκά στρώματα ας καταγγείλουν τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, ας καταδικάσουν τις αντεργατικές και αυταρχικές πολιτικές τους που ρήμαξαν τις ζωές μας, και ας συνταχθούν με το εργατικό-λαϊκό κίνημα για:

–Εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος σε όλους,

–Θωράκιση δημόσιου συστήματος Υγείας,

–Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους χώρους εργασίας,

–Γενναία χρηματοδότηση των Δήμων και απόδοση των οφειλόμενων πόρων.

Τ ο λ μ ο ύ ν ; (!!!)

Νάουσα, 2 Φλεβάρη 2021

”Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Νάουσας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας