Κορωνοϊός

Διετάχθη εισαγγελική έρευνα για την «έκρηξη» του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

————–

Απρόοπτη εξέλιξη λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς διετάχθη εισαγγελική έρευνα για το θέμα, μετά τις καταγγελίες για καθυστερημένη αντίδραση και για παράβλεψη των προειδοποιήσεων ειδικών για lockdown πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Στην Αθήνα η δικογραφία

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που φέρεται να μην πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.
Όπως αναφέρει το GRTIMES, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από όσα κατήγγειλε, σε ΜΜΕ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα όπου βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Καταγγελία Καπραβέλου

Ο κ. Καπραβέλος επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας