Διάφορα

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ευάγγελος Μαντουλίδης», στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κυρίως τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ξεκίνησαν πρωτοβουλία  συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της  Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 30.000 ευρώ, για να εξοπλιστεί η κλινική με ιατρικό εξοπλισμό όπως:

  • Συσκευές χορήγησης οξυγόνου υψηλής ροής (High Flow)

     Τιμή μονάδας: 4.340 ευρώ

  • Monitor παρακολούθησης ζωτικών σημείων

Τιμή μονάδας: 2.083 ευρώ

  • Παλμικά οξύμετρα αναίμακτης μέτρησης κορεσμού οξυγόνου

Τιμή μονάδας: 1.150 ευρώ

Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί τόσο για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν σοβαρά από τη λοίμωξη COVID-19 όσο και για την υποστήριξη παιδιών με σοβαρές αναπηρίες.

Η Γ΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αποτελεί το κέντρο αναφοράς όλων των παιδιατρικών ασθενών με COVID-19 για τη Β. Ελλάδα, όπως επίσης και το κέντρο του προγράμματος υποστήριξης παιδιών με σοβαρές αναπηρίες, από και προς το σπίτι (Home Care). Το πρόγραμμα (Home Care) στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 248 παιδιά έχει στόχο την κατά το δυνατόν απεξάρτηση παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας από το Νοσοκομείο και την επιστροφή τους στο σπίτι, με τη στενή παρακολούθηση από ειδική ομάδα, σε σύνδεση πάντα με την Κλινική.

Με τη σκέψη ότι η προσφορά όλων τις άγιες αυτές μέρες θα ανακουφίσει γιατρούς και νοσηλευτές και κυρίως θα διασφαλίσει καλύτερη νοσηλεία και ποιότητα ζωής στα παιδιά που πάσχουν και μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτά και στις οικογένειές τους, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη καλούν γονείς και φίλους των Εκπαιδευτηρίων αλλά και κάθε πολίτη να συμμετάσχουν και να στηρίξουν,  ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, αυτήν τη δράση αγάπης και αλληλεγγύης καταθέτοντας άμεσα την προσφορά τους στον παρακάτω λογαριασμό έως τις 15/01/2021:

Τράπεζα:     ALPHA BANK  IBAN: GR6401403190319002002004019

Δικαιούχος:        ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Αιτιολογία:         Δωρεά Ιπποκράτειο

Ας συμβάλλουμε όλοι μας, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, για να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τον στόχο μας.

Κάθε προσφορά είναι πολύτιμη.

banner-article

Ροη ειδήσεων