Θεσσαλονίκη - Συντονιστικό Μαθητών: Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας - Τριήμερο αγωνιστικής δράσης

Η καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο κάθε μαθητής μιλάει από μόνη της. Ώρες ατελείωτες μπροστά από μια οθόνη, κούραση, ειδικά αν βάλουμε και τις ώρες για φροντιστήριο, ξένες γλώσσες κτλ. Την ίδια στιγμή υπάρχουν συμμαθητές μας που ακόμη και τώρα δεν έχουν ακόμη τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση!

Η απάντηση της κυβέρνησης ότι μπορεί ως μέσο να χρησιμοποιηθεί το σταθερό τηλέφωνο (έχουμε 2020!) μόνο οργή μπορεί να μας γεμίζει, εκτός αν το πάρουμε στη πλάκα… Άλλα πλάκα δεν αφήνουμε να κάνει κανείς, ούτε με τη μόρφωση, ούτε με τη ζωή μας! Αυτό, που σίγουρα δεν είναι αστείο, είναι ότι συνεχίζουν να παίρνουν απουσίες συμμαθητές μας επειδή δεν έχουν μικρόφωνο, κάμερα, γενικότερα τον απαραίτητο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε σχολείο της πόλης μας με καθηγητή να λέει σε μαθητή: «Αν μέχρι αύριο δεν έχεις κάμερα θα σου βάζω απουσίες».  Με αφορμή αυτό καλούμε και τους καθηγητές μας για μια ακόμη φορά να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Ως πότε θα συνεχίσει η κυβέρνηση να παίζει με τη μόρφωσή μας και την υγεία μας;

Οι μαθητές προβληματιζόμαστε καθημερινά με όσα συμβαίνουν γύρω μας και ειδικά στη πόλη μας. Βλέπουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που ακόμη και σήμερα επιλέγει να ενισχύει τους μεγάλους και όχι τις ανάγκες μας. Τα σχολεία μας είναι κλειστά και αυτές τις μέρες θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν…  Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο, ότι αν η κυβέρνηση νομίζει ότι οι μαθητές θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε είναι γελασμένη!

Απαιτούμε:

 • Παροχή γρήγορου και δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους μαθητές!

 • Καμία απουσία σε μαθητή που δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό! Να διαγραφούν όσες μπήκαν για τέτοιο λόγο!

 • Παροχή δωρεάν τεχνικού εξοπλισμού (laptop, tablet) για όλους τους μαθητές! Όπου υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιείται ο τεχνικός εξοπλισμός του σχολείου για να παρακολουθούν οι μαθητές τα διαδικτυακά μαθήματα!

 • Πάρτε τώρα μέτρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ώστε να καλυφθούν τα περσινά κενά και να μη χαθεί η φετινή κρίσιμη χρονιά!

 • Να μειωθούν οι μαθητές σε 15 ανά τάξη!

 • Απολυμάνσεις στα σχολεία ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια!

 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας!

 • Πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού! (Δεκέμβρης κι ακόμη κενά!)

Οργανώνουμε διαδικτυακές συζητήσεις 5μελών και 15μελών! Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σχολεία μας! Προχωράμε:

 • Σάββατο 5/12 δημοσιεύουμε τις πρώτες δημιουργίες που μας έχετε στείλει για το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που «τρέχει»…

 • Κυριακή 6/12 στις 7μμ chatαρουμε με τη συντονιστική στο ζουμ

 • Δευτέρα 7/12 αναδεικνύουμε μαζικά τα αιτήματα μας με διάφορες μορφές!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 37919 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια