Πολιτισμός

Τρεις από τις καλύτερες ταινίες εποχής στο Netflix

Οι ταινίες εποχής αποτελούν διαχρονικά ένα είδος ταινιών που το κοινό κάθε ηλικίας αγαπά και συχνά επιλέγει. Νοητά ταξίδια σε άλλες εποχές, διαφορετικές κουλτούρες, άγνωστες κοινωνικές και πολιτιστικές συνήθειες είναι μόνο λίγα από αυτά που οι θεατές μπορούν να απολαύσουν μέσω των ταινιών αυτού του είδους.

Το «Ποντίκι Art» σας προτείνει τρεις από τις ταινίες εποχής που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Netflix, έτσι ώστε να περάσετε τις δύσκολες ώρες της καραντίνας, κάνοντας ένα όμορφο «ταξίδι» στον χρόνο!

«Τζάνγκο ο Τιμωρός»

Η ταινία διαδραματίζεται στον αμερικανικό Νότο, δύο χρόνια πριν από την έναρξη του αμερικανικού εμφυλίου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος, ο οποίος ζει χωριστά από τη γυναίκα του. Ο Γερμανός δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, τον συναντά σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων και του προτείνει να τον βοηθήσει στην αναζήτηση δύο επικηρυγμένων αδερφών που μόνο αυτός έχει δει, με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Ένα αμερικανικό γουέστερν του 2012, εμπνευσμένο από το σπαγγέτι γουέστερν «Τζάνγκο ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε». Μια ταινία που είχε μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας αρκετά βραβεία, ενώ έλαβε και πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η μουσική υπόκρουση της ταινίας ξεχώρισε, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφερ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κέρι Ουάσινγκτον.

«12 χρόνια σκλάβος»

Η ταινία αποτελεί μια μυθιστορηματική προσαρμογή της αυτοβιογραφίας του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ελεύθερου μαύρου άντρα, ο οποίος απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος στις φυτείες της Λουιζιάνα για 12 χρόνια μέχρι την απελευθέρωσή του. Η ιστορία της αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βιαιότητα της εποχής της, καθώς και την εκμετάλλευση ανθρώπων, στέλνοντας ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα.

Η ταινία στάθηκε αντάξια των προσδοκιών της, κατορθώνοντας να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, καθώς και να κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία», «Διασκευασμένο Σενάριο» και «Β’ Γυναικείου Ρόλου». Μια αμερικανική βρετανική ιστορική δραματική ταινία σκηνοθεσίας Στιβ ΜακΚουίν και μια από τις καλύτερες ταινίες εποχής στο Netflix. Πρωταγωνιστούν: Τσιούετελ Έτζιοφορ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντέινο, Λουιπίτα Ναϊόνγκο.

«Πόλη στα όπλα»

Στη Βαρκελώνη του 1921, οι αναταραχές μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας γίνονται η αιτία ώστε ένας αστυνομικός να πάρει την απόφαση να παίξει σε διπλό ταμπλό, προκείμενου να αποτρέψει έναν εμφύλιο πόλεμο.

Η ταινία αναδεικνύει επιτυχώς την ισπανική κοινωνία των 20s, καθώς και τα θιγόμενα ζητήματα, όπως η ισότητα μεταξύ κοινωνικών τάξεων και η εργασιακή ισότητα ανδρών και γυναικών, τα οποία παρουσιάζονται με ρεαλιστικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή, η ατμόσφαιρα, η ένδυση αλλά και η ομορφιά της πρωτεύουσας της Καταλονίας συνθέτουν την ιδανική ταινία εποχής για το πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα. Μια αστυνομική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Ντάνι ντε λα Τόρε. Πρωταγωνιστούν: Λούις Τοσάρ, Μισέλ Τζένερ, Βισέντε Ρομέρο, Μανόλο Σόλο, Πάκο Τόους.

 topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας