Κορωνοϊός Πολιτική

ΚΚΕ: Άμεσα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

«Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες, στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές bussiness, επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Η επιστολή της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές είναι παραδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα της πολιτικής της.

«Έπρεπε ήδη να γνωρίζει πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε ήδη να έχει σχέδιο για το πως θα ενταχθούν οι υπηρεσίες , ποιων μονάδων και με τι προσωπικό. Γι΄ αυτό έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει επιτάξει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτές τις επιχειρήσεις. Όμως, επέλεξε να τους αναγνωρίσει την ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδά τους, την ώρα που άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους.

«Αυτοί είναι λοιπόν οι “κοινωνικοί εταίροι”… να τους χαίρονται. Ακόμα και τώρα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση αυτοί οι καπιταλιστές αρνούνται να βοηθήσουν. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι αυτός που κερδοφορεί από τον πόνο και των ιδρώτα των άλλων μπορεί και να έχει “κοινωνικές ευαισθησίες”», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, η κυβέρνηση να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

banner-article

Ροη ειδήσεων