Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Φούντωσαν” τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή μας, σε σχολεία και υπηρεσίες

Από χθες «φούντωσαν» τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή μας σε σχολεία και υπηρεσίες. Όλα δείχνουν πως θα επεκταθούν, οι μονάδες υγείας στην περιοχή μας είναι ανήμπορες λόγω των ελλείψεων να ανταποκριθούν. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα σωματεία του όλο αυτό το διάστημα με παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια απαίτησαν:

 • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν γιατροί και ιδιωτικές μονάδες υγείας. Να λειτουργήσει το νοσοκομείο μας με τις 8 βασικές κλινικές, να έρθουν πνευμονολόγοι σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ. Να λειτουργήσει το Κ.Υ. Νάουσας (ΙΚΑ) με γιατρούς σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, να γεμίσουν γιατρούς τα άδεια ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.

 • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.

 • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να μη μειωθούν οι μισθοί εξαιτίας της αναστολής σύμβασης.

 • Να υπάρχουν τεστ κορονοιού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους.

 • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας.

 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας.

 • Να προστατευτούν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι:

 • Να φτιάξει νέο πτωχευτικό νόμο για να μπορούν να μας παίρνουν σπίτια, χωράφια, μισθούς και συντάξεις ευκολότερα.

 • Να βγάλει προγράμματα απασχόλησης ώστε να αποκτά η εργοδοσία φτηνά εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό, μετατρέπει το 8ωρο σε 10ωρο κλπ.

 • Να δίνει ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες, σε ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, στις μεγάλες επιχειρήσεις

 • Να δυναμώνει την καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Να διαλύει εργατικές-λαικές συγκεντρώσεις, με χημικά και αύρες να χτυπάει εργάτες και μαθητές.

Αποκορύφωμα αυτές τις μέρες είναι οι κυβερνητικές διαρροές για το νέο συνδικαλιστικό νόμο μέσα στο Νοέμβρη. Ετοιμάζονται να φέρουν έναν νόμο στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά. Έναν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στο Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Δεν θα τους περάσει!

Θα πάρουν την απάντησή τους από το οργανωμένο, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νόμο, απαντάμε άμεσα με απεργία!

Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής μας!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

— Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας –  Πέλλας με αίτημα την πλήρη προστασία των ανέργων, ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις την Τρίτη 10 Νοέμβρη, ώρα 11:00 το πρωί έξω από ΟΑΕΔ Νάουσας, Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Γιαννιτσών.

Νοέμβρης, 2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων