Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Σε πλήρη αβεβαιότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας και της σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας & Μονάδα Νάουσας). Η σύμβαση των 47 εργαζόμενων στην καθαριότητα (31 στη Μονάδα Βέροιας & 16 στη Μονάδα Νάουσας) και 22 τραπεζοκόμων (13 στη Μονάδα Βέροιας & 9 στη Μονάδα Νάουσας), λήγει τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ή θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας ή θα περιμένουν να δουν ποιος εργολάβος θα αναλάβει τον τομέα τους, ώστε να αναζητήσουν εργασία.

Η πλειοψηφία από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο μέσω εργολάβου εδώ και πολλά χρόνια, ενώ όλοι τους εργάζονται με τη συγκεκριμένη σύμβαση τα τελευταία 4 χρόνια, στοιχείο που από μόνο του αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι αυτοί παρείχαν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποκτώντας εργασιακή εμπειρία, ιδιαίτερα χρήσιμη.

Παρά όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι και στους τομείς αυτούς είναι αναγκαίο το μόνιμο και έμπειρο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει να κρατά σε ομηρία όλους αυτούς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός,  ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η εργασιακή ανασφάλεια για τους προαναφερόμενους εργαζόμενους και να εξασφαλιστεί επιτέλους, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32457 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια