Επτά χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2013 όταν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία της Βέροιας και του Ν. Ημαθίας  με σκοπό να υποδεχθεί , να στηρίξει και να προσφέρει Ψυχοκοινωνική και Νομική Συμβουλευτική σε κάθε ενήλικη γυναίκα θύμα βίας.

Από το 2015 το Συμβουλευτικό Κέντρο διευρύνει την ομάδα στόχου του και εκτός από τη γυναικεία κακοποίηση προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε συνθήκη ευαλωτότητας (άνεργη, μονογονέας, ΑμεΑ, προσφύγισσα, μετανάστρια), ενισχύοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς, στα πλαίσια αυτών, προστίθεται και η Εργασιακή Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Γυναικών στην αγορά εργασίας.

Στελεχωμένο από Ψυχολόγο, Κοινωνική λειτουργό και Νομική Σύμβουλο παρέχει από το 2013 δωρεάν τις υπηρεσίες του, προωθώντας ταυτόχρονα το μήνυμα Ισότητας των φύλων μέσα από μια πληθώρα δράσεων ευαισθητοποίησης προς το κοινό, ενισχύοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της κάθε γυναίκας για μια ασφαλή διαβίωση απαλλαγμένη από έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Επτά χρόνια μετά το ΣΚ Γυναικών σε πρόσφατη δημοσίευση του στις τοπικές έντυπες/ διαδικτυακές εφημερίδες και blogs δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία του φορέα δίνοντας μια σημαντική εικόνα στην κοινωνία, μέσα από αριθμούς, αναφορικά τόσο με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και όσο και με τη γυναικεία ευαλωτότητα στην περιοχή μας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Γυναικών, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συνεχίζοντας τη λειτουργία του, στέλνει το μήνυμα σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται είτε σε μία κακοποιητική σχέση είτε σε μια ευάλωτη κατάσταση να επικοινωνήσει με τη Δομή όπου, σύμφωνα με το αίτημα της και σε ένα πλαίσιο προστασίας, εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, θα της παρασχεθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

ΣΚ Γυναικών Βέροιας

Καπετάν Άγρα 3Α

23310 65304

isotita@veria.gr

 

 

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34531 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια