Τοπικά

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Καρασαρλίδου»

Από το Βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη πήραμε κείμενο – απάντηση στη Βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου σχετικά με άρθρο της για την Παιδεία στη χώρα και στην Ημαθία. Η απάντηση έχει ως εξής:

Απέναντι στην υποκριτική αγωνία της Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κας Καρασαρλίδου για το επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας και στην Ημαθία μας, όπως αυτή εκφράστηκε σε σχετική ανακοίνωσή της, έχω υποχρέωση να δώσω άμεση απάντηση:

Κυρία Καρασαρλίδου:

Η παράταξή σας μπορεί να έχει αλλεργία στην πραγματικότητα και στους αδιάψευστους αριθμούς που τη συνοδεύουν, όμως η πραγματικότητα θα έρχεται πάντα να σας υπενθυμίζει ότι με τον λαϊκισμό και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθετε πια κανέναν.

Αφού λοιπόν τόσο πολύ αγωνιάτε να μάθετε τι συμβαίνει με την Παιδεία, σας ενημερώνω τα εξής:

Αναφορικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνο τη φετινή χρονιά και παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές.

Επειδή προφανώς δεν το γνωρίζετε ή κάνετε ότι δεν το θυμάστε, σας υπενθυμίζω επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.291 αναπληρωτές ενώ στο ίδιο διάστημα το 2019 είχαν προσληφθεί 24.505.

Επιπροσθέτως αυτών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το διδακτικό έτος 2020-2021 προσλαμβάνονται επιπλέον 7.258 προσωρινοί αναπληρωτές, 6.465 των οποίων θα είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση και 793 θα είναι μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν από επιπλέον εγγραφές, από μη ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών, από εγγραφές σε ολοήμερα και άλλες, μη καταγεγραμμένες ως σήμερα ανάγκες.

Θα ακολουθήσουν άμεσα και πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν λόγω απουσίας εκπαιδευτικών που είτε νοσούν από κορονοϊό είτε ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Κατανοείτε ως εκ τούτου ότι όχι μόνο δεν έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και σημαντικά περισσότερους και ταχύτατα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων.

Κυρία Καρασαρλίδου:

Όλα τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που η εκπαίδευση ήταν ένα τεράστιο μπάχαλο, γιατί δεν εκφράσατε ποτέ την  αγωνία σας ή την αντίθεσή σας στην τότε Κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ακόμη και τώρα εσείς που υποτίθεται ότι αγωνιάτε για την Παιδεία, υποθάλπετε τις παράνομες καταλήψεις σχολείων, κάνετε διαρκώς κυβιστήσεις αναφορικά με το αν θέλετε ανοιχτά σχολεία, σιγοντάρετε όσους δεν επιθυμούν την τηλεκπαίδευση μιλώντας για Big Brother στις αίθουσες και χαϊδεύετε τα αυτιά όσων συνομοσιολογούν για τις μάσκες στα σχολεία κατά τα πρότυπα του δικού σας κ. Λιάκου που καλεί σε ανυπακοή και επανάσταση τα άνω των 65 ετών άτομα απέναντι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Και τώρα στην αγωνία σας να βρείτε αντιπολιτευτικό αφήγημα, ανακαλύπτετε την ανάγκη για καλύτερες, αραιότερες και καλοσυντηρημένες τάξεις.  Γιατί τότε, στα 5 χρόνια που ήσασταν στην εξουσία δεν δημιουργήσατε τάξεις, γιατί δεν προσλαμβάνατε καθαρίστριες, γιατί στο πρόσφατο νομοσχέδιο – στο οποίο ήμουν μάλιστα εγώ εισηγητής – εκφράζατε αντίθεση στις έκτακτες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες ;

Προσπαθείτε να πλειοδοτήσετε σε λαϊκισμό μιλώντας για την ανάγκη μείωσης μαθητών ανά αίθουσα προκειμένου να μη διασπαρεί ο κορονοϊός όταν ξέρετε ότι στα δημόσια σχολεία, για πρώτη φορά σήμερα στην ιστορία της εκπαίδευσης, τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.

Και έχετε και το θράσος να μιλάτε για πρόσληψη περισσότερων δασκάλων, αντί για αγορές νέων ελικοπτέρων! Και δε ντρέπεστε! Κυρία Καρασαρλίδου, σε πείσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής σας, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα προάγει ΚΑΙ την ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. Η χώρα μας θα παραμείνει ισχυρή και εθνικά υπερήφανη είτε το θέλετε εσείς είτε όχι. Οι λογικές του δικού σας κ. Μπαλάφα «Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία» τις οποίες και ουδέποτε καταδικάσατε, εκφράζουν – δυστυχώς για εσάς – μία θλιβερή μειοψηφία.

banner-article

Ροη ειδήσεων