Εκδηλώσεις Παιδεία

Θεσσαλονίκη – Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών: “Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Ένας για όλους και όλοι για έναν!”

Η τρομοκρατία δε θα περάσει ούτε στο 3ο ΓΕΛ ούτε πουθενά!

Οι μαθητές είμαστε ενωμένοι!  Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό βίας για να τρομοκρατήσουν μαθητές που αγωνίζονται στο 3ο ΓΕΛ Δήμου Θεσ/νίκης, τη Δευτέρα 5/10. Με απαράδεκτο τρόπο ο διευθυντής του σχολείου και ένας γονιός, έσπασαν τραμπούκικα την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μαθητές. Αυτή ήταν η απάντηση τους στην προσπάθεια των μαθητών εκείνη την ώρα να κάνουν με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες Γενική Συνέλευση για να δουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Αυτή τους η προσπάθεια για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό! Καταγγέλλουμε σε κάθε σχολείο το συγκεκριμένο περιστατικό! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους μαθητές που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές!

Παίρνουμε δύναμη γιατί είμαστε ήδη νικητές! ΤΩΡΑ δυναμώνουμε κι άλλο τον αγώνα μας!

Είμαστε νικητές γιατί αναγκάσαμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν! Γιατί αποδείξαμε στην πράξη ότι όταν είμαστε ενωμένοι μας φοβούνται! Γιατί τώρα πια δεν περνάει το παραμυθάκι τους ότι είμαστε «αρνητές μάσκας», ότι «αγωνιζόμαστε για χαβαλέ και να χάσουμε μάθημα», ότι «τα αιτήματά μας δεν είναι λογικά» και τόσα άλλα. Τώρα πια όλη η κοινωνία ξέρει ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία αλλά με ασφάλεια! Ότι έχουμε δίκιο γιατί ο μόνος τρόπος να γίνεται το μάθημα κανονικά και με ασφάλεια, είναι να κάνουν πράξη τα αιτήματά μας για περισσότερους καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, απολυμάνσεις, επιπλέον αίθουσες.

Αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι δεν μπορούν να μας σταματήσουν!

Δεν περνάνε σε εμάς οι απειλές των διευθυντών και των εισαγγελέων. Δεν περνάνε οι τραμπουκισμοί μεμονομένων δήθεν “αγανακτισμένων” γονιών που έβαλε η Κυβέρνηση να βρίζουν και να χτυπάνε μαθητές. Δεν περνάν οι απειλές κάποιων αστυνομικών που κάνανε βόλτες γύρω γύρω από τα σχολεία μας και μας έβριζαν. Δεν περνάνε οι απειλές της Κεραμέως ότι θα μας βάλει απουσίες, κακή διαγωγή, ότι θα κάνουμε μάθημα τα Σάββατα και τις γιορτές.

Δεν ψαρώνουμε με το κολπάκι ότι θα μας βάλετε τηλε-απουσίες με τηλε-εκπαίδευση!

Η τηλε-εκπαίδευση στην καραντίνα ήταν το πιο viral ανέκδοτο. Η πλατφόρμα μας πέταγε έξω από τις 08:00 το πρωί. Εκατοντάδες μαθητές δεν είχαν πρόσβαση (Άραγε θα παίρνουν κι αυτοί απουσία;) Για να τελειώνουμε: Ξεκινήστε τηλεκπαίδευση στα πάνω από 150 σχολεία και τμήματα που είναι κλειστά 3 εβδομάδες λόγω κρούσματος και δεν κάνουν μάθημα κι αφήστε μας εμάς! Γιατί για όλα αυτά ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ! ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΑΣ!

Ζητάμε συμπαράσταση από όλες και όλους! Η μόρφωση των μαθητών είναι υπόθεση όλων!

Θέλουμε δίπλα μας τους καθηγητές μας, τα μεγάλα μας αδέρφια, τους φοιτητές, τους πατεράδες και τις μανάδες μας που μας δίνουν με χίλια ζόρια ό,τι έχουν και δεν έχουν. Χαιρόμαστε πολύ με τους εκατοντάδες καθηγητές σε όλη τη χώρα που αρνούνται να γίνουν ο χαφιές του Υπουργείου και να βάζουν απουσίες σε όσους μαθητές αγωνίζονται. Θέλουμε δίπλα μας όλο το λαό. Η δική μας Υγεία κινδυνεύει από ότι φαίνεται λιγότερο, αλλά παλεύουμε για την Υγεία ολονών. Δεν λέμε τίποτα περίεργο, την κοινή λογική λέμε!

Οι μαθητές ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας! Σας διαφεύγει συνεχώς πως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ! Για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος…

  • Τώρα να δυναμώσει η φωνή μας! Από αύριο με Γενικές Συνελεύσεις κλείνουμε τα σχολεία μας μέχρι να απαντήσει η κ. Υπουργός τη Παρασκευή τι θα γίνει με τα αιτήματα μας!

  • Τετάρτη όλοι στη μεγάλη Μαθητική Πορεία 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι αυτό είναι το όπλο μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων