Βέροια

“Συνδημότες” Δήμου Βέροιας: “Ο κατήφορος δεν έχει τέλος”

Αγαπητοί συνδημότες

Είχαμε επισημάνει από την αρχή ως “ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ” ότι στον Δήμο μας δεν είχαμε  συνεργασία παρατάξεων, αλλά  μια καθαρή “εμπορική συναλλαγή”. Πλέον επιβεβαιωθήκαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Ο πολιτικός κατήφορος συνεχίζεται. Τα πολλά χρόνια στην εξουσία του Δήμου και οι έμμισθες θέσεις, έχουν αλλοτριώσει τους «παλιούς» και διαφθείρουν τάχιστα τους νέους, γεγονός που οι πολίτες αντιλαμβάνονται βέβαια και η ημερομηνία λήξης είναι δεδομένη.

Όταν αποτυγχάνουν οι ιδέες, σε πνίγουν οι υποσχέσεις και καταρρέει η σοβαρότητα κι η υπευθυνότητα, απομένει μόνο η νομή της εξουσίας, το μοίρασμα θέσεων, έμμισθων κατά προτίμηση, η πρόσληψη πλειάδας ειδικών συνεργατών, συμβούλων , η ανέξοδη ονοματοδοσία οδών και οι πομπώδεις και βαρύγδουπες κενές περιεχομένου εκφράσεις. Είναι πλέον προφανές ότι προτάσσουν το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον, έναντι του συμφέροντος  των πολιτών, με των οποίων  την αντιληπτική τους ικανότητα θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν. Είναι επικίνδυνοι!

Τα γεγονότα:

Η επικεφαλής της «αξιωματικής» τύποις αντιπολίτευσης και  σημερινή ακόλουθος και υποταχτική στα νεύματα Βοργιαζίδη κα. Μπατσαρά,  “αποφάσισε” και απαίτησε πλήρη υπακοή και συμμόρφωση από την ομάδα της, να αναλάβει δύο θέσεις, εκτοπίζοντας και ευτελίζοντας στελέχη της με κύρος, γνώση και κοινωνική καταξίωση χρησιμοποιώντας μάλιστα την λέξη «αποφάσισα»!

Ακολούθησαν φυσικά ομηρικοί καυγάδες και δημόσιες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων όπου ουσιαστικά ομολόγησαν την συνεργασία με μοναδικό στοιχείο την θέση και τα προκύπτοντα οφίκια!

Η πολιτική κατρακύλα  έκλεισε με τον μεγαλύτερο εξευτελισμό και την απόδειξη της πλήρους απαξίωσης του θεσμού του αυτοδιοικητικού στελέχους, με την απόπειρα “εξαγοράς της σιωπής” πρώην Αντιδημάρχου,  με απονομή του τίτλου του επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας! Ήτοι, τίποτε…

Παρότι  η λογική έλεγε, εφόσον η «ηγέτιδα» αποφάσισε να πάρει τις δύο (έμμισθες και θυμηθείτε το…) θέσεις, ποιος ο λόγος να μην πάρει και την θέση του επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας που πάει γάντι με το «αποφάσισα» !

Κατανέμοντας ευθύνες, είναι προφανές ότι για το χάλι αυτό τις βαρύτερες έχουν οι επικεφαλής της «εμπορικής συμφωνίας» Βοργιαζίδης και Μπατσαρά.

Εκτός όμως από τους επικεφαλής, ευθύνες έχουν και οι σιωπηλοί ακόλουθοι, που παίρνουν μερίδιο από την πολιτική απρέπεια και σιωπούν, ενώ βλέπουν το καράβι να βυθίζεται.

Ευθύνες όμως έχουν και όσοι παραμένουν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες και δεν διαχωρίζουν τη θέση τους, για να μπορούν να κοιτούν στα μάτια αυτούς που τους επέλεξαν για εκπροσώπους.

Είναι η ώρα της ευθύνης.

Υ.Γ. Πλέον είμαστε ο μόνος Δήμος που οι τίτλοι και οι καρέκλες είναι περισσότερες από τους Προϊστάμενους στις Υπηρεσίες του Δήμου. Και σε ανώτερα!!!

ΒΕΡΟΙΑ 3/9/2020

Παύλος Παυλίδης

Δημοτική Παράταξη

“ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ”

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας