Εργασία Κορωνοϊός

Διάταξη – Σοκ του Υπουργείου Εργασίας: Θα δουλέψουν υπερωρίες όσοι μπήκαν σε καραντίνα

Μπήκες σε καραντίνα; Θα δουλέψεις υπερωρίες. Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο θα κυρώνονται νέα και παλαιά μέτρα στήριξης εργαζομένων ή και γονέων: τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή» και η συντάκτριά της Ρούλα Σαλούρου, που εξειδικεύεται σε θέματα του συγκεκριμένου υπουργείου.

Αναλυτικά, μέχρι και τρεις ώρες επιπλέον την ημέρα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ. Αντιθέτως η καταβολή του μισθού όπως και η κάλυψη των εισφορών από τον εργοδότη θα γίνεται κανονικά. Για τις ημέρες της υπερωρίας ο εργαζόμενος δεν δικαιούται προσαύξησης ή αμοιβής για πρόσθετη εργασία.

Στη φθινοπωρινή αυτή δέσμη μέτρων, ένα από τα οποία είναι και η υπερωρία για όσους έχουν μπει σε καραντίνα, περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους και ανέργους, καθώς μαύρα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας για τη διαφαινόμενη έκρηξη ανεργίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας