Τοπικά

Η Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ για την πορεία της πανδημίας και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα  

Η κυβέρνηση της ΝΔ –Μητσοτάκη στο πολύμηνο διάστημα της πανδημίας δεν έπραξε ούτε καν τα στοιχειώδη. Αντίθετα συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας υγείας. Δεν προσέλαβε το αναγκαίο προσωπικό-νοσηλευτές και γιατρούς-, δεν άνοιξε κλίνες ΜΕΘ. Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της υγείας που καταγγέλλουν πως το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Ωστόσο, παρά την υποκριτική στάση «ανησυχίας» της κυβέρνησης, η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουν, με τραγικό τρόπο, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα της χώρας, βοά για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής.

Η παραπέρα εξάπλωση της πανδημίας και στην Ημαθία, η λήψη από την πλευρά της κυβέρνησης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην περιοχή, δε συνοδεύεται από ουσιαστικά μέτρα προστασίας από πλευράς του κράτους και των τοπικών αρχών.

Η πλειοψηφία του λαού της Ημαθίας επέδειξε αξιέπαινη στάση στην περίοδο της καραντίνας. Από αυτή την άποψη ας μην του κουνάνε λοιπόν το δάχτυλο όλοι όσοι, λόγω πολιτικής ιδεολογίας και φιλοσοφίας, δεν αξιοποίησαν ουσιαστικά το χρόνο που κερδήθηκε από τον ίδιο τον λαό για λήψη ουσιαστικών μέτρων. Αντίθετα έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ( εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι κ. α)

Η άθλια προπαγάνδα – που αναπαράγουν και τοπικοί μας άρχοντες- της αποκλειστικής ατομικής ευθύνης και ενοχής γίνεται εκ του πονηρού, ώστε να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα η νέα γενιά που έχει στοχοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα να μην επιτρέψει να της καταλογίζουν αποκλειστικές ευθύνες.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής να μην «μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια» αλλά οργανωμένα να απαιτήσουν;

-Δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό με καθαρά επιστημονικά κριτήρια.

-Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό όλων των δομών δημόσιας Υγείας της περιοχής.

-Ειδική μέριμνα για υγειονομικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς βιοτεχνίες, υπηρεσίες, μαγαζιά. Καμία απόλυση εργαζόμενου.

-Χρηματοδότηση του δήμου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συνεργεία απολύμανσης κ.λπ.

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και ενίσχυση με έκτακτο επίδομα όλων όσων βρίσκονται σε δυσάρεστη οικονομική κατάσταση (άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι σε αναστολή κλπ.)

-Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε υγειονομικό υλικό όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Βέροια, 30 Αυγούστου 2020

banner-article

Ροη ειδήσεων